Konu ile ilgili yapılan bası açıklamasında şu ifadelere yer verildi; “Performansa dayalı döner sermaye sistemi artık içinden çıkılamaz bir hal almış, Hastanemizde sağlık çalışanları alın terlerinin karşılığını alamaz oldu.

Dün döner sermaye sisteminde adaletsizlik vardı. Bugün ise performansa dayalı döner sermaye ücretleri 5,6 TL gibi trajikomik düzeylere indi.

         Gece gündüz demeden 24 saat çalışan, sağlık çalışanlarının gayretiyle, Tüm tıbbi hizmetlerde çok büyük artışlar olmasına rağmen sağlık çalışanlarının döner sermayeleri eridi.

        Döner sermayeler çalışanın alın teri olduğu ilan edildi, ama her ne hikmetse kurumların yaşadığı her ekonomik sıkıntıda döner sermayeler kullanıldı,

        Sağlık çalışanlarına ilave ücret taleplerine karşılık döner sermayeniz var denilerek hem kapılar kapatıldı, hem de döner sermayeler yok edilerek çalışanın geliri azaltıldı.

        Döner sermaye ödemelerine göre taksitlerini ayarlayan sağlık çalışanları geçinemez hale geldi.

         Çünkü döner sermaye sistemi çökerken çalışanı da girdabın içine aldı, ama çare aranmadı, çözüm üretilmedi.  Pansuman bile sayılmayacak tedbirler büyük çözümler gibi sunuldu.

          Her seferinde bunların bir işe yaramadığı anlaşıldı. Defalarca bu sorunu çözün, sistem kötüye gidiyor dememize rağmen çağrılarımıza kulak tıkandı.

          Malum-Sen’in her toplu sözleşmede döner sermayeler 400 TL artacak, şu bölümde olanlar şu kadar çok alacak lafları ile çalışanlar oyalandı, elde kalanın koca bir sıfır olduğu görüldü.

Kısacası bardak doldu, sabır taştı. Bugün yapılması gereken performansa dayalı döner sermaye sistemini yeniden ele alınarak, beklentilerin karşılanmasıdır.

Döner Sermaye sistemi yeniden düzenlenip, sağlık çalışanlarının emeklerinin karşılığı verilerek, alınan ücretlerin emekli sandığına yansıması sağlanmalıdır.

 Sağlık Bakanlığı bu konuya öncelik vermeli ve gerekli yasal hazırlığını bir an önce tamamlamalıdır.

          Şunu hiç kimse unutmasın; Sağlık çalışanlarının döner sermaye ile ilgili talepleri lütuf değil haktır.

Türk Sağlık-Sen olarak çalışanların alın terlerinin karşılığını aldığı yeni bir adil sistem gelene kadar bu işin takipçisi olacağımızı bildiriyoruz.”

Editör: Doğu Gazetesi