Öğretim görevlisi Nuray Kılavuz başkanlığında kurulan Dernek ilk faaliyetini gerçekleştirdi. Down Sendromu ailelerin ve o ailelerin akrabalarının davet edildiği kaynaşma programı düzenlendi. 38 üye ile başlayan dernek, çalışmalarını Down Sendromu çocukların öğrenebilme yeteneklerinin geliştirilmesinden, toplumun Down Sendromu çocukların benimsetmelerine kadar birçok çalışmalar yapacak.

Düzenlenen tanışma kaynaşma etkinliğine Erzincan Valisi Süleyman Kahraman’ın eşi Muhsine Kahraman’da katıldı.

Yeni Kurulan derneğin çalışmaları ve hedefleri hakkında bili veren Down Sendromu Dernek Başkanı Nuray Kılavuz, yapılan program sayesinde ailelerin birbirleriyle kaynaşmaları ve tercümelerinden yararlanmalarını sağlayacaklarını ifade etti. 

Kılavuza açıklamasında; “Yeni bir dernek kurduk hizmet edeceğiz İnşallah. Bugün ilk etkinliğimizi gerçekleştiriyoruz. Bu çocuklar ile ilgili birçok aile ile tanıştık. Bu çocuklar diğer özürlü çocuklar ile birlikte anıldığı için biraz haksızlığa da uğruyorlar. Çünkü onlar normal çocuklara en yakın çocuklar grubuna giren çocuklardır. Biraz geç öğrenen çocuklar. Bunun farkındalığını göstermek için bugün buradayız. Down Sendromu aileler birbirleriyle kaynaşsınlar, birbirlerinin tecrübelerinden faydalansınlar ve bu çocukların özlük hakların neler olduğunu aktarmak adına bu derneğin kurulmasını istedik. Çok faaliyet yapacağız. Çocukların öğrenebilirliğini üniversite ayağı olarak ben, diğer bölümlerde de resim, müzik, rehberlik psikoloji bölümü öğrencileriyle kaynaştırıp, toplumun onların bir birey olduğunu ve özürlü olmadığını gösterebilmek adına eyleme geçeceğiz. Her kesime ulaşmaya çalışacağız. Özellikle kırsal kesimlerde birçok çocuğumuz var down sendromlu onlara da ulaşarak ailemizi genişleteceğiz ve onlara katkı sağlayacağız inşallah. Gelecek için birçok projemiz var. Özellikle down sendromu çocuklarımıza özel tatil köyü çalışmamız var. Umarım herşey istediğimiz gibi olur ve bu çocuklarımızın hayatlarını daha iyi şartlarda geçirmelerini sağlarız” dedi.

Düzenlenen etkinlik halay ve yöresel oyunlarla devam etti. Son olarak çekiliş yapılarak down sendromlu çocuklara çeşitli hediyeler verildi.

Editör: Doğu Gazetesi