Gençlik ve Spor Bakanlığı’na bağlı Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu yepyeni projelerle öğrencileri buluşturmaya devam ediyor. Çınaraltı Gençlik Söyleşileri kapsamında “Kendine İyi Bak” programıyla Dr. Ender Saraç KYK’lı gençlerle buluşacak. Program 19 Aralık 2017 Salı Günü Saat 19.00’da Erzincan Müftülüğü Konferans Salonunda gerçekleşecek.

KYK gençlerin sağlıklı, düzenli ve dengeli beslenmeyi alışkanlık hâline getirmeleri için bir uygulamayı daha hayata geçiriyor. Tüm öğrencilerin davetli olduğu konferansta gençler için büyük tehlike olan ‘’sıfır beden’’ ve ‘’obezite’’ başta olmak üzere, spor, dengeli beslenme, GDO'lu gıdaların tüketimi, sağlıklı zayıflama ve obeziteyle mücadele konularında bilgi verilecek.

ENDER SARAÇ KİMDİR

Ender Saraç, 1959 yılında İzmir'de doğmuştur. Bornova Anadolu Lisesinden mezun olduktan sonra Ege Üniversitesi Tıp Fakültesinden doktor olarak mezun oldu. Mezun olduktan sonra mecburi hizmetini Erzurum ili İspir ilçesi Kırık Nahiyesi ve köylerinde yaptı. Askerliğini tabip asteğmen olarak Çorlu'da Alay Tabibi olarak yaptı. Askerlik dönüşü İzmir'e giderek Ege Üniversitesi Tıp Fakültesinde Aile hekimliği ihtisasını tamamladı. 1990 Yılından bu yana Ayurveda çalışmaları yapan Ender SARAÇ İzmir'den İstanbul'a geldiği ilk yıllarda Nükhet Duru ile beraber UNİFORM Sağlık ve Estetik Merkezinde çalıştı.

1989-1995 yılları arasında İsviçre, Hollanda, Almanya ve Hindistan'da ayurveda vb. Hindu tıp bilimi konularında eğitim gördü. 1994 yılında Türkiye’nin ilk Doğal Tıp ve Estetik Merkezi olan "HAY SAĞLIK Merkezi’ni kurdu. Ayrıca Türkiye'nin ilk Doğal Arınma Merkezi olan Ulus'taki Doğa Arınma Merkezi'nin de kurucularındandır. Dr. Ender Saraç'ın ayrıca Türk Akupunktur Derneği'nin bir buçuk yıl süren kurslarını bitirerek aldığı, Sağlık Bakanlığı'ndan onaylı Akupunktur sertifikası da bulunmaktadır. İşyeri hekimliği sertifikası da olan Saraç, astroloji, meditasyon, reiki, NLP, yoga gibi çeşitli özel gelişim ve spritüal eğitim programlarına da katılmıştır. Ender Saraç, Show TV' de 2008 ve 2009 yıllarında "Ender Saraç'la Sağlıklı Günler" Programı yaptı. CNN-Türk, TRT-1 ve TRT- İNT, ATV gibi çeşitli kanallarda toplum sağlığını ilgilendiren konularda düzenli programlar da yapmıştır. Posta Gazetesi'nde sağlık konularında yazılar yazmaktadır. Özel Hay Polikliniğinde çalışmalarına devam etmektedir. Ender Saraç, İngilizce ve Fransızca biliyor.

Editör: Doğu Gazetesi