Edinilen bilgilere göre, Akyazı Beldesi Başpınar Mahallesi'nde dün Hamza T'ye ait düğünde davetlilere tavuk döner ve pilav ikram edildi. Düğün yemeğinden yiyen 72 davetlide baş dönmesi baş ağrısı ve istifra şikayetleri görüldü.

Zehirlenme belirtisi görülen kişiler, ambulanslar ve özel araçlarla Erzincan Mengücek Gazi Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Hastanedeki yoğunluk nedeniyle bazı hastalara acil servisin girişinde müdahale edildi bazıları da diğer hastanelere sevk edildi.

Damadın amcası Haydar T. yaptığı açıklamada, düğün için anlaştıkları dönercinin tavukları nereden aldığını bilmediklerini öne sürerek, ''Dönerci, tavuk döneri getirip kesti, millet de yedi. Dün bir belirti olmadı. Bugün öğleden sonra millet hastaneye başvurdu'' diye konuştu.

Düğün yemeğinden yiyen 12 yaşındaki Muhammed Erdoğan da ''Düğüne gitmiştik, döner verdiler, yedik ve zehirlendik. Belirtiler bugün 11.00 gibi başladı. Hastaneye geldik, serum takıldı'' dedi.

Sıddık K. ise açıklamasında; “düğün evinde yediğimiz tavuk dönerden zehirlendik. İlk olarak baş dönmesiyle başladı o an kendimi kaybettim ve yerde buldum. Yüzümün çeşitli yerlerinde yaralar oluştu” ifadesini kullandı.
Editör: Doğu Gazetesi