Erzincan Valiliği, Erzincan Belediyesi ve Üniversitemiz işbirliği ile organize edilen kutlama programına Erzincan Valisi Ali Arslantaş, Erzincan Milletvekilleri Süleyman Karaman, Burhan Çakır, 3. Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tuğğ., Ali Ekiyor, Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy, Cumhuriyet Başsavcısı Abdullah Ali Çiçek, Üniversite Rektörü Prof. Dr. Akın Levent, kurum ve kuruluş müdürleri, öğretim elemanları, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

İlk olarak şehir merkezindeki Nevruz Kardeşlik Yürüyüşü ile başlayan programda Erzincan Belediyesi Mehteran ekibi eşliğinde Dörtyol Meydanına doğru yürüyen protokol üyeleri, daha sonra alanda Nevruz Ateşini yakarak üstünden atladı. Protokol üyeleri, Demir dövme, halk oyunları gösterisi ve fidan dağıtımının ardından Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Yalnızbağ Yerleşkesinde gerçekleştirilen kutlama programına katıldı.

Pogramda, İl protokolü, akademisyenler ve öğrenciler, Erzincan Belediyesi Mehteran Ekibi eşliğinde Prof. Dr. Erdoğan Büyükkasap Kongre ve Kültür Merkezine doğru yürüdü. Yürüyüşün ardından Nevruz Ateşini yakan protokol üyeleri, ateşin üstünden atlayarak örste demir dövdü. Mehteren ekibinin gösterisinin ardından Üniversite Rektörü Prof. Dr. Akın Levent, Üniversitemizde gerçekleşen kutlama programı nedeniyle konuşma yaptı.

Konuşmasında bayramlar ile kültürümüzde karşılıklı sevgi, saygı ve hoşgörüyle milletçe bir arada yaşama arzusunun daha da arttığını dile getiren Prof. Dr. Levent: “Yüzyıllardır kardeşliğimizi pekiştiren, dayanışma gücümüzü güçlendiren, farklı coğrafyalarda da olsa insanlarımızı kaynaştıran bir bayram olarak kutladığımız Nevruz Bayramının; içeride ve dışarıda milli birlik ve bütünlüğümüze kasteden terör mihraklarına inat; birliğimizi, dirliğimizi ve kardeşliğimizi daha çok perçinlemesini diliyorum“ dedi. “

Konuşmanın ardından Üniversitemiz Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Müzik Eğitim Ana Bilim Dalı öğrencilerinin dombra yöresel müzik dinletisi ile devam eden program, katılımcılara ikram dağıtılmasıyla son buldu.

Editör: Doğu Gazetesi