Çin’in Vuhan kentinde ortaya çıktıktan sonra tüm dünyayı kasıp kavuran Covid 19 virüsüyle mücadelenin iyice zorlaştığı günümüzde karantina uygulamasını ciddiye almayan, kendisi, ailesi ve etrafındaki insanları zor duruma sokabilecek kişi sayısı da her geçen gün daha da artıyor.

Kocaeli’nde ikamet ederken Covid 19’a yakalanan ve ismi edinilemeyen bir aile reisi ailesiyle birlikte bir akrabasının cenaze törenine katılmak üzere Iğdır’a gitti. Gidiş yolunda yapılan tüm kontrollerde abisinin ehliyetini ve HES kodunu kullanan vatandaş dönüş yolunda Erzincan’ın Refahiye ilçesinde E-80 Karayolu üzerinde yapılan kontrollerde yakayı ele verdi. Kocaeli'nden Iğdır'a 1.416,1 km, dönüştede Iğdır'dan Erzincan'a kadar 480 km yol gelen kendini bilmez için ceza limitlerinin sonuna kadar zorlanması gerekiyor. 

Ailesiyle birlikte onca yol kat eden düşüncesiz vatandaş ve ailesi Erzincan’da ki farklı yurtta karantinaya alındığı öğrenildi. 

Sadece kişi başı yazılacak 944.00 tl’lik ceza ile kurtarıp kurtaramayacakları ve ne kadar karantinada tutulacakları da merak konusu.

Editör: Doğu Gazetesi