Bu nedenle Erzincan Valisi Ali Arslantaş başkanlığında, Erzincan’da 2017-2018 eğitim-öğretim yılı güvenlik tedbirleri toplantısı yapıldı.

2017-2018 eğitim-öğretim yılı güvenlik tedbirlerinin görüşüldüğü toplantıda, 2017-2018 eğitim-öğretim yılında okul içinde ve çevresinde öğrencilerin zararlı madde kullanımından uzak tutulması başta olmak üzere gereken tüm güvenlik tedbirleri görüşüldü.

Program Erzincan Emniyet yetkililerinin Erzincan genelinde alınan tedbirler ile ilgili bilgilendirmesi ile başladı.

İlk olarak bazı açıklamalar yapan Erzincan Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy, Erzincan’ın eğitimde ciddi bir yol kat ettiğini belirterek, emek ve çabalarından dolayı Erzincan İl Milli Eğitim Müdürü Aziz Gün’e teşekkür etti.

Başsoy açıklamasında şu ifadelere yer verdi; “2017-2018 eğitim öğretim yılının Erzincan ve tüm Türkiye’miz için hayırlı olmasını diliyorum. Bu gün buradaki toplantı ile ilimizin geleceğini ilgilendiren çocuklarımızın huzur içerisinde, güven içerisinde eğitimlerini tamamlamaları için toplandık. Her birimize ne vazife düşüyorsa bununla ilgili çalışma yapacağız ve üzerimize düşeni yapacağız eksiksiz bir şekilde. Burada herkese görev düşüyor. Özellikle sayın valime teşekkür ediyorum böyle bir program düzenlediği için. Bizlerde Erzincan Belediyesi olarak, üzerimize düşen bu konuda ne varsa her zaman yapmaya hazır olduğumuzu bildirmek isterim. Bir ülkenin geleceği çocuklara bağlıdır. O çocuklar ne kadar donanımlı olursa, geleceğimiz o kadar parlak ve güvende olur. Eğer gençlerimize sahip çıkmaz isek, gelişmiş devletler ile yarış etme imkânımız olmayacaktır. Erzincan son dönemde eğitimde ciddi bir ivme kazanmıştır. Ben özellikle Milli Eğitim Müdürümüz Aziz Gün’ü ve çalışma arkadaşlarını canı gönülden tebrik ediyorum ve başarılarının devamını diliyorum. Hepimize iş düşüyor. Sadece çocuğu evden okula götürmekle iş bitmiyor, çocuk yıllarca takip edilmesi gerekir. Günümüzde tuzaklar çok fazla. İletişim çağındayız. Özellikle cep telefonlarına dikkat çekmek istiyorum. Akıllı telefonlar çocuklarımızı çok ciddi manada tehdit ediyor. Ben bu konuda tedbir alınması gerektiğine inanıyorum.”

Erzincan genelinde aynı anda merkez dahil her ilçede aynı anda toplantıların başladığına dikkat çeken Erzincan Valisi Ali Arslantaş, bu toplantıların neticesinde alınacak kararların derhal uygulamaya koyulacağını ifade etti.

Eğitime büyük önem veren Vali Ali Arslantaş, bu konuda en ince ayrıntısına kadar bütün tedbirlerin alınacağını, bu konuda herkesin üzerine düşeni büyük hassasiyet ile yerine getirmesi gerektiğini söyledi.

Vali Arslantaş açıklamasının devamında; “Eğitim öğretim yılımız başlamak üzere. Biz valilik olarak yaz boyunca arı gibi çalıştık ve eğitim öğretime tamamen hazır hale geldik. Bu toplantıyı 8 ilçemizde kaymakamlar başkanlığında aynı anda yapılıyor. Bu toplantılarda elde edeceğimiz neticeleri önümüze koyarak ona göre yeni tedbirler alacağız, eksiklerimiz varsa tamamlayacağız. 2017-1018 eğitim öğretim yılında alınacak tedbirlerin neler olacağı, ne gibi uygulamalar yapacağımızın kararlarını aldık, bunları bu yıl da uygulamaya koyacağız.

Emniyet görevlilerimiz okullarımıza tahsis edilmiş durumda. Bu emniyet görevlilerimiz okul başkanları, okul aile birlikleri, okul müdürleri ile her hafta irtibat kuracaklar. Bunun yanında sabit ve devriye güçlerimizde sürekli okul çevrelerinde olacaklar. Okul çevresinde anne ve babadan başka kimse yaklaştırılmayacak il genelimizde. Aksi takdirde bununla ilgili gerekli cezai tedbirler uygulanacak” diyerek konuşmasını sürdürdü.  

Düzenlen toplantıya Erzincan Valisi Ali arslantaş, Erzincan Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy, Erzincan İl Emniyet Müdürü Bülent Şensoy, Erzincan İl Milli Eğitim Müdürü Aziz Gün, Erzincan Gençlik ve Spor İl Müdürü Burak Mumcu, Mili Eğitim Şube Müdürleri, okul müdürleri, okul aile birliği başkanları ve birçok davetli katıldı.

Editör: Doğu Gazetesi