Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi  Rektörlük Makamında gerçekleşen protokol,  Erzincan İl Milli Eğitim Müdürü Aziz Gün ve Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi  Rektörü Prof. Dr. Akın levent arasında yapıldı.  

Eğitimin niteliğini artırmak adına Üniversitemizle beraber ciddi çalışmaların yapıldığını belirten Aziz Gün:  “imzalanan bu protokolle 15 Temmuz ve Fen Bilimleri ve Sosyal Bilimler Proje okullarımızla gerekli analizler yapılacak, eksikler giderilecek ve öğrencilerimiz üniversitenin imkanlarından yararlanabilecektir“ dedi.

Rektör Prof. Dr. Akın Levent ise “Üniversitemiz olarak sadece kamu sanayi değil, ilimizdeki eğitim alanından da çalışımlar yapıyoruz.  Bu amaçla işbirliği içinde olduğumuz okulların daha kaliteli olması adına Üniversite olarak destek veriyoruz” diye konuştu.

İmzalanan protokol ile taraflarca uygun görülen tüm alanlarda, planlı çalışmalar yürüterek, eğitim hizmetlerinin niteliğini arttırmak; yerel eğitim programlarının geliştirilmesi, öğretmen yeterliklerinin uygulamalı eğitim faaliyetleriyle arttırılması, mezun olma durumuna gelmiş öğrencilere mesleki tecrübe kazandırılması ve eğitim paydaşlarının sosyal, kültürel ve mesleki gelişimlerine destek olunması sağlanacak.

Editör: Doğu Gazetesi