Ekşisu mesire alanının genişletilmesi amacıyla başlatılan çalışmaların KUDAKA tarafından desteklendiğini ve  Eylül ayı sonu itibariyle tamamlanacağını belirten Erzincan Belediye Başkanı Yüksel Çakır şunları söyledi. “Ekşisu dünyanın hiçbir yerinde; Jeotermal kaynakları, endemik bitki türleri, çeşitli canlı türleri, doğal madensuyu, yüzen adalar ve sazlıkları ile bir çok güzelliği bir arada göremeyeceğimiz bir ekosisteme sahiptir.
Erzincan Belediyesi olarak Ekşisu bölgesini, Doğu Anadolu’ya ve ülkemize kazandırmak ve uluslar arası alanda tanıtılmasını hedefliyoruz. Orman ve Su İşleri Bakanlığımızın hazırlamış olduğu mesire alanı yönetmeliğine bire bir uyarak insanlarımızın faydalanabileceği, sadece yapısal mimarisi veya bitkisel planlama ile öne çıkmaması için her şeyi bir bütün olarak düşünülmüştür. Alanda ki bazı olumsuz faktörleride düşünerek ona göre plantasyon ve mimarisi hazırlanmıştır. Çok çeşitli bitki türleri ile her mevsimi yaşatmak ve vurgulamak, yapay tepeler ile doğal ortam sağlamak, bu bölgenin gelenek ve göreneklerine uygun, Osmanlı ve Selçuklu Mimarisine vurgu yaparak eşsiz örnek bir proje ortaya çıktı. Bundan sonra ki süreç bu bölgede ki eşsiz doğal güzellikleri bir arada düşünerek Ekşisu alanını Türkiye’de çok az sayıda olan bölge parkı yapmak ve Doğu Anadolu bölgesinin hizmetine sunmaktır. 
Bu bizim belediyemiz için sadece bir başlangıçtır. Amacımız çok daha iyi örnek projeler ile diğer şehirlerin 5-6 milyon TL’ye mal ettikleri projeleri biz tamamen çok daha düşük bedellere ve çeşitli hibeler alarak önemli projeleri Erzincan Halkının hizmetine sunmaktır.  
Editör: Doğu Gazetesi