Erzincan’ın en gözde mekânlarından biri olan Ekşisu Mesire alanı çevre düzenlemeleri aralıksız sürüyor. Erzincan Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy, mesire alanında yürütülen çalışmalar hakkında bilgi almak ve yerinde incelemeler yapmak üzere basın mensupları ile birlikte çalışma bölgesini ziyaret etti. 

Mesire alanında yürütülen çalışmaları yerinde inceleyen Cemalettin Başsoy, yapılan düzenlemeler ile ilgili yetkililerden bilgi aldı. Başsoy daha sonra mesire alanında tamamlanmış ve yapımı devam eden alanları gezerek basın mensuplarını çalışmalar hakkında bilgilendirdi.  

Başkan Başsoy, Ekşisu mesire alanının çehresini değiştireceklerini, görsel olarak en üst düzeyde bir mesire alanı oluşturarak Erzincanlıların ve Erzincan’a gelecek olan misafirlerin hizmetine sunacaklarını söyledi. Mesire alanına gelenlerin, gittiklerinde anlata anlata bitiremeyecekleri bir alan oluşturacaklarını belirten başsoy, projede olmadığı halde bir çok eksikliğin projelere dahil edildiğini ve sezon sonunda Ekşisu Mesire alanını bambaşka bir görüntüyle vatandaşların hizmetine sunacaklarını dile getirdi.  

Mesire alanında yapılan çalışmalarla ilgili olarak basın mensuplarına bir açıklama yapan Başsoy; “Mesire alanının çehresini değiştiriyoruz. Vatandaşlarımıza sezon sonunda çok farklı bir mesire alanı oluşturacağız. Burada ki alanı görselliği ile oyun alanları ile yolları, ışıklandırmaları, sulama sistemleri, mangal alanları ile konforlu huzurlu, sağlıklı bir ortam sunacağız. Hemşerilerimize ve şehrimizin dışından gelen insanlara öyle bir ortam oluşturacağız ki anlata anlata bitiremeyecekler. Bu zamana kadar Ekşisu mesire alanı korunmaya çalışılmış her gelen başkanımız bir şeyler eklemiş ama bizler radikal kararlar alıyoruz. İnsanların en çok kullandığı alanları her anlamda düzenlemeye ve güzelleştirmeye çalışıyoruz.

SÜT OTU PROJESİ

Süt otu projemiz var %50 si tamamlandı geri kalanı da yakın zamanda tamamlayacağız. Bu çalışmaları tamamlamaya çalışırken projede olmayıp fakat eklediğimiz birkaç şey var. Bunlardan birisi sulama sistemi. Burada çalışmalar yapılırken sulama sistemi konmamış. Biz de teknik arkadaşlara talimat verdik. Onlarda yaklaşık olarak bir buçuk aydır şehir merkezimizde olduğu gibi yağmurlama sulama sistemini oluşturacaklar ve yaz boyu bu alanlarda yeşil alanlar korunmuş olacak. Daha sonra yeni yollar yeni ağaçlar ve yeni ışıklarla buranın çehresini değiştirerek vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız.

İKİ PROJE AYNI ANDA YÜRÜTÜLÜYOR

Burada iki tane proje var bir tanesi süt otu projesi geçen yıl başlayan ve yarım kalmış bir proje, diğeri ise yıllardır vatandaşlarımızın kullandığı Ekşisu mesire alanı çevre düzenlemeleri. Biz bu iki yerde yaklaşık olarak iki aydır çalışmalar yapıyoruz. Henüz neticelendirmiş değiliz. İnşallah ilkbahar aylarında bu alanları yeni yüzüyle yeni düzenlemeleriyle hemşerilerimizin hizmetine sunacağız. Mesire alanlarının formatı çok farklı hale geldi. Bir şehir için vazgeçilmezleri arasında en üst sıralarda yer almaya başladı. Diğer büyük illerde olup da insanların hizmetine sunulan mesire alanlarının benzerini biz de hemşerilerimizin hizmetine sunalım dedik ve çalışmalar başlattık. Bir mesire alanını şekillendiren güzelleştiren ilgi çekici kılan park ve yeşil alandır bu yüzden sulama sistemlerine büyük önem verdik ve yağmurlama sulama sistemini oluşturuyoruz. Amacımız yeni sezona bu gözde mesire alanımızı eksiksiz bir şekilde hazırlamak bunun çabası ve gayreti içerisindeyiz. Ayrıca buralarda şelaleler kurup süt otu projemizi de tamamlayıp hizmete sunacağız. Ekşisu mesire alanı ile ilgili çok radikal kararlar aldık. 30 yıldır gölette atılmayan kirli suyu boşaltarak dibinde ki balçığı alıyoruz. Balçığı aldıktan sonra üzerine yeni bir malzeme ile kaplayacağız ve bunun üzerine ise çakıl taşları sereceğiz. Bu şekilde yosunu engelleyerek çok güzel ve berrak bir görüntü oluşturacağız. Ayrıca buradaki göletler üzerine renkli göze hoş gelen ışık ve su süslemesi yapmayı düşünüyoruz bunun üzerine de ciddi çalışmalarımız var. Mesire alanımızda tozlu topraklı park alanları vardı. Biz bu alanları asfalt yaparak vatandaşın hizmetine sunduk ve çevre düzenlemeleri hala devam ediyor.

OYUN SAHALAR

I Ayrıca Ekşisu mesire alanı içerisinde futbol sahaları, voleybol sahaları, basketbol sahaları, belki tenis, beysbol gibi oyun alanlarını da hemşerilerimizin hizmetine sunmak istiyoruz. Gördüğümüz eksiklikler olursa ya da vatandaşın istekleri, talepleri olursa bunları alıp değerlendirerek projemize tabii edebiliriz.

“FAYTON HİZMETİ DE VERECEĞİZ”

Bir projemiz daha var ekşi su mesire alanımıza fayton hizmeti de düşünüyoruz. Vatandaşımıza nostaljiyi yaşamaları için böyle bir çalışma da düşündük. Vatandaşlarımız da mesire alanına gelerek burada gönüllerince faytonla belirleyeceğimiz güzergâhlarda gezintiye çıkabilecekler. Bu alanda ki çalışmalarda emeği geçen herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum özellikle vatandaşlarımıza hassasiyetlerinden dolayı teşekkür ediyorum. Önümüzde ki yıl bu alanda ki bütün çalışmalar tamamlanmış olacak burada çekilen zahmetin meyvesinin tadına, inşallah hep birlikte sezon sonunda burada ki çalışmaların tamamlanmasının ardından hep birlikte varacağız

KAPLICALAR

“Kaplıcalarda geçmiş yıllardan beri bir sistem var. Açık havuzlar var ve o havuzlar yaşatılmaya çalışılmış. Biz geldiğimizde arkadaşlarımızla oturduk ora ile ilgili olarak ne yapabilirizin değerlendirmesini yaptık. Benim kendi düşüncem köklü olarak o bölgede yap işlet devret modeli ile jeotermal kaynağı halkımızın hizmetine sunmayı düşünüyoruz. Çünkü özel sektöre eliyle yapılan hizmetler daha sağlıklı ve daha standart olarak yürütülebiliyor. Belediye hizmeti ile 25 yıldır hijyen ve istediğimiz bir şekil oluşmuyor. Geçmiş başkanlarımız sağ olsun bir şeyler yapmışlar fakat bizim istediğimiz Erzincan’a yakışan kaplıcalar bunlar değil. Yap işlet devret modeli ile veremesek eğer önümüzde ki yıl bura ile ilgili olarak da çok ciddi bir çalışma yapacağız. Biz orada bulunan tepeyi kaldırdık ve ana yolla birleştirmeye çalışıyoruz. Eğer dediğim gibi orayı veremesek çalışmalar yaparak tesis kuracağız ve sağlık havuzu oluşturarak hemşerilerimizin hizmetine sunacağız” dedi.
Editör: Doğu Gazetesi