01 Ocak 2014 tarihinde yapılacak olan Elektrikçiler ve Elektronikçiler odası başkanlığı seçimlerine Erzincan’da uzun yıllar sektöre hizmet etmiş ve Erzincan’ın önde gelen esnaflarından Mahmut Kolat, aday olduğunu açıkladı.
          Esnafının sorunlarını yakından takip ettiğini, bu anlamda çözüm önerileriyle aday olduğunu ifade eden Kolat, oda üyesi olan esnaf ve sanatkârlarımıza şeffaf, dürüst ve paylaşımcı bir yönetim sözü veriyoruz. Amacımız üyelerimizin ekonomik, sosyal ve kültürel gelişmişlik kazanmalarına öncülük etmektir" dedi.
Önümüzdeki dönem için 2014 Ocak ayında yapılacak seçimde Odamız Yönetim Kurulu Başkanlığı'na ekibimle birlikte adayım. Odamız üyelerinin arasında uzun yıllar bulunmakta ve esnafımızı tanımaktayım. Tabii ki; bir Erzincan esnafı olarak, vakıf olduğum birikimlerimle, esnafımızın bilinen ve çözülemeyen sıkıntılarının çözümlerini de bilmekteyim. Bunların çözümü için ekibimle aday oldum. Göreve geldiğimiz takdirde esnafımızın sıkıntılarını dert edinip onların sıkıntısını, acısını aynı oranda yaşayacağız. Esnafımızın yanında olan, yönetim ve bir başkan adayı olarak esnafımızdan aldığımız bu güçle bu göreve hazır olduğumuzu bir kez daha hatırlatmak istiyorum"
Erzincan’da bugüne kadar yapılmayanları yapmak için yola çıktıklarını söyleyen Mahmut Kolat, "Esnaf ve Sanatkârımız bu ilin kalbidir. Erzincan’ımızda faaliyet gösteren sivil toplum örgütleri ile bir araya gelmek suretiyle, ilimiz esnafının sorunlarını üst makamlara taşımak için göreve talip olduk. Seçim çalışmaları kapsamında güzel Erzincan’ımızın güzel esnafları ile bir araya geliyoruz. Bir ilin gelişmişliği o ilde hizmet veren esnafın yaşam şartları ile orantılıdır. Esnafın yüzü güldüğü bir ilde kalkınma ve huzur kendiliğinden gelir. Ama bugün Erzincan’a baktığımızda esnaf yaşadığı sıkıntılardan dolayı başı önde, suratı asık durumdadır. Tek tek esnafın sıkıntılarını dinliyoruz. Allah bu görevi bize nasip ederse, göreve geldiğimiz andan itibaren uzman kadromuzla esnafımızın yüzünün gülmesi ve bu gülümsemenin Erzincan’a kalkınma olarak yansıması için tüm hazırlıklarımızı tamamladık. Artık tek çare Erzincanlı esnaf ve sanatkârımızın bu teveccühü bizlere vererek, işi ehline emanet etmesi kaldı. Bütün sivil toplum örgütleri ile gücümüzü ve yeteneklerimizi birleştirerek çok daha farklı bir Elektrikçiler ve Elektronikçiler Odası için yola çıktık ve bu hayırlı yolda bütün gücümüzü seferber etmek boynumuzun borcu olacaktır" dedi.
KOLTUK BAĞIMLISI DEĞİL, HİZMET BAĞIMLISI OLACAĞIZ
Hoşgörü, samimiyet ve güler yüz anlayışıyla yöre esnaf ve sanatkarına hizmet edeceklerini dile getiren Mahmut Kolat, "Koltuk bağımlısı değil, hizmet bağımlısı olmak için varım. Güçlü bir oda, ancak güçlü esnaf ve sanatkarıyla olur. Göreve seçilirsek eğer 'O bizim işimiz değil, bugün olmaz yarın gel' şeklinde bir yaklaşımımız olmayacaktır" şeklinde konuştu. 
Editör: Doğu Gazetesi