Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü görevlileri, Erzincan  İl Müftülüğü personeline yönelik trafik semineri düzenlendi.
 Müftülüğü konferans salonunda düzenlenen seminere katılım oldukça yüksekti.
      Erzincan Valiliğinin "Emniyet Kemeri ve Hız Kontrol Projesi" kapsamında Kurum Seminerleri kapsamında düzenlenen etkinlikte açılış konuşması yapan Emniyet Müdür Yardımcısı Alaattin Akbaş; “Sürekli halkla birlikte olan Müftülük personelinin trafik kuralları ile ilgili bilgilendirilmesinin önemini belirterek, temel ahlak kurallarının, insanların birbirlerine saygılı ve hoşgörülü davranmasının, kul hakkı gibi kavramların üzerinde durarak, yapılacak anlatımların vatandaş üzerinde etkili olabilmesi için öncelikle bu kurallara kendimiz uymalıyız demiştir.
            Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürü Murat Günay da sunu destekli anlatımında temel trafik kurallarından bahsederek; trafik kazalarının oluş nedenleri, alkollü araç kullanılması, seyir halinde cep telefonu kullanmanın olumsuz etkileri, Hız kuralları ve Emniyet Kemeri kullanımının önemi ile Erzincan Valiliği tarafından yasaklanan sahte kemer tokası kullanımı konularında bilgilendirme yapmıştır.
                Erzincan İl Müftülüğü görevlileri ise Yardımcısı Harun Özkan Müftülük personeline verilen Seminerde trafikle ilgili çok önemli bilgilerin paylaşılmasından dolayı duydukları memnuniyeti dile getirerek, personellerinin bu bilgileri her fırsatta vatandaşlara ulaştıracaklarını belirtmişler, ayrıca Valilik projesini hayata geçiren Erzincan Emniyet Müdürlüğüne ve organizasyonda emeği geçen herkese teşekkürlerini dile getirmiştir.

KURUM SEMİNERLERİ DEVAM EDECEK
            Kamu Kurumlarındaki personel arasında emniyet kemeri ve hız başta olmak üzere trafik kurallarıyla ilgili bilinci artırılarak kazaları en aza indirmeyi amaçlayan Proje kapsamında seminerlere 21/22 Ocak 2014 tarihlerinde Erzincan Havaalanı personeli ile devam edilecek olup, toplamda 12.000 Kurum personeline ulaşılması hedeflenmektedir.

24 SAAT HIZ VE EMNİYET KEMERİ DENETİMİ YAPILIYOR
            İlimizde Trafik ekipleri tarafından 24 saat emniyet kemeri ve hız denetimleri devam etmektedir. Vatandaşlarımızın mağdur olmamaları için şehir içi ve şehir dışı yollarda belirlenmiş hız sınırlarına uymaları gerekmektedir. Hız kontrolleri sabit durdurma ekipleri ve seyyar ekipler tarafından şehrimizin bütün cadde ve sokaklarında yapılmaktadır.

               Emniyet kemerlerini sadece şehir dışı yollarda kullanma yanlışından bir an önce vazgeçilerek şehir içi yollarda da takılması gerektiğinin unutulmaması, ayrıca sahte kemer tokası olarak tabir edilen aparatın da araçlarda bulundurmaması ve kullanmaması gerekmektedir.

HIZ AŞIMI VE EMNİYET KEMERİ İLE SAHTE TOKA CEZA MİKTARLARI
           Hız kurallarına uymayan sürücülere 172 TL, hız sınırını %30'dan fazla aşanlara da 356 TL cezai işlem uygulanmaktadır. Araçta emniyet kemeri takılmaması 80 TL, sahte kemer aparatı bulundurulması ya da kullanılması ise 189 TL cezai işlem gerektirmektedir. 
Editör: Doğu Gazetesi