Büyük Birlik Partisi Erzincan İl Başkanı Tolga Altınoluk, Alperen Ocakları Erzincan İl Başkanı Mustafa Uzun ve Üniversite temsilcileri 14 Şubat Sevgililer günü dolayısıyla şehit kabirlerini ziyaret ederek dualar ettiler.

Yaptıkları ziyaret ile ilgili açıklamalarda bulunan Büyük Birlik Partisi Erzincan İl Başkanı Tolga Altınoluk, “Şehit sayımız sayılamayacak kadar çoktur ki bu da milletimizin bağımsızlığına ne kadar düşkün olduğunu ve topraklarımızı ne denli sevdiğimizi gösterir. Bu vatan uğruna canımızı gözümüzü kırpmadan seve seve verdiğimizin en açık ve net kanıtıdır” dedi.

Altınoluk konuşmasının devamında; “Şehitler öyle yüce, öyle büyük bir makam ki ne söylesek, ne yazsak hep bir şeyler eksik kalır. Tam manasıyla açıklayabilmiş olamayız. Ama biz gene de bir kısa bir açıklama yapacak olursak şehitlik; bu vatan uğruna, bu topraklar uğruna, en önemlisi bağımsızlık ve özgürlük uğruna kahraman askerlerimizin, polislerimizin, kadın ya da erkek, büyük ya da küçük fark etmeden insanlarımızın canlarını bu uğurda feda etmeleridir diyebiliriz.
Tarihimize bakacak olursak gerek Osmanlı döneminde, gerek I. Dünya savaşı ve kahramanlık destanımızı yazdığımız Kurtuluş savaşı döneminde gerekse yakın tarihimiz, günümüzde binlerce ölümsüz kahramanımız vatan uğruna şahadet şerbetini içmiş ve ölümsüzlüğe doğru yol almıştır. Şehit sayımız sayılamayacak kadar çoktur ki bu da milletimizin bağımsızlığına ne kadar düşkün olduğunu ve topraklarımızı ne denli sevdiğimizi gösterir. Bu vatan uğruna canımızı gözümüzü kırpmadan seve seve verdiğimizin en açık ve net kanıtıdır.
Günümüze gelecek olursak her gün duyduğuz şehit haberleri ile derinden sarsılıyor ve kahroluyoruz. Temennimiz, savaşın olmadığı, barış, kardeşlik, birlik ve beraberlik içerisinde tek yürek olduğumuz bir Türkiye’dir” dedi.

Teşkilat daha sonra şehitlerin kabirlerine karanfil bırakarak dua ettiler. 

Editör: Doğu Gazetesi