Bakır işlemeciliğinin bütün inceliklerine öğrenen gençler, ustalıklarını ilerlettikten sonra kendilerine iş yeri açmayı planlıyor. 
        İş-Kur ve Sümer İş Spor Kulübü Derneği tarafından hazırlanan ‘Bakır İşlemeciliği Kursu’na şehir genelinden 12 kursiyer katılıyor. Engelleri katıldıkları kurslar ile aşan gençler, haftanın 5 günü, günde 4 saat eğitim alarak, usta olma yolunda emin adımlarla ilerliyor. 
           Engellilerin üretim sürecine katılmalarını sağlayarak kendi ekonomik ihtiyaçlarını karşılayabilecek hale getirmek amacı ile Aralık ayında Sümer Özel Eğitim, Mesleki Eğitim Merkezi Okulunda başlatılan ‘Bakır İşlemeciliği Kursu’ 4 ay sürecek. Usta öğreticiler tarafından verilen 2 haftalık teorik eğitim ardından gençler şimdi ellerinde çelik kalemler ile bakır tabaklara motifler işliyor. Kursa katıldıkları için memnun olduklarını söyleyen gençler, kursta bakır işlemeciliğinin bütün püf noktalarını öğrendiklerini ve usta olduktan sonra kendi iş yerlerini açacaklarını söylediler. 
              Sümer İş Spor Kulübü ve Derneği Başkanı Mehmet Erkan Hatipoğlu, yürütülen proje hakkında bilgi vererek, “Kurstaki amacımız; bu gençlerimizi ileriki yaşamlarında bir meslek sahibi olmaları ve bu mesleği icra ettirmelerini, sonuçta da ülke ekonomisine katkıda bulunmalarını sağlamaktır. Bir başka amacımızda, kaybolmaya yüz tutan bakır işlemeciliğini yeniden canlandırmaktır.” şeklinde açıklamada bulundu.
     
Editör: Doğu Gazetesi