Ferhat Bulut mesajında şunları söyledi; “3 Aralık Dünya Engelliler günü vesilesi ile tüm engelli kardeşlerimizin her daim yanlarında olduğumuzu bilmelerini istiyorum. Toplumumuzda engelli oranı %12. Bu da Erzincan özelinde 25 binden fazla engellinin yaşadığı anlamına gelir. Sadece şehir merkezinde 10 binin üzerinde engelli hemşerimiz bulunmaktadır. Bu rakamlar şu anlama geliyor. Bizler sokaktaki her on kişide bir engelliye rastlamıyoruz. Yani engellilerimiz evlerinden büyük oranda çıkmıyor. Sosyal hayatın içerisine henüz yeterince dahil değiller.

Ak Parti iktidarı olarak son 15 yıl içerisinde engelliler için önemli adımlar attık. 2005 yılında çıkardığımız Engelliler Kanunu ile eğitim hizmetleri, bakım hizmetleri, istihdamda pozitif ayrımcılık, gibi bir çok konuda tarihi nitelikte atımlar atıldı. Ayrıca 2010 yılında anayasada gerçekleştirilen değişiklik ile engellilerimize tanınan haklar anayasal güvence altına alındı.

Yapılanlar elbette yeterli değil.  Bu noktadan hareket ile engelli hemşerilerimizin, engelli vatandaşlarımızın toplumun diğer fertleri kadar hayatın her anını rahatça yaşayabilme haklarına yönelik hep birlikte adımlar atmalıyız. Devlete düşen görev kadar her ferde, her kuruma her birimize görevler düşüyor. En alt seviyede engellilere saygı ile başlayan pozitif ayrımcılık, onların ulaşımda, eğitimde, sosyal hakları da kısacası hayatlarının her anında özenle uygulanmalıdır. Devlet, sivil toplum örgütleri, belediyeler, üniversiteler, iş dünyası el ele vermeli ve engellilerimizin hayat konforlarını en üst seviyeye taşımalıyız.

3 Aralık Dünya Engelliler gününün bu farkındalığı oluşturması adına tüm engelli kardeşlerimiz için hayırlara vesile olmasını dilerim.”

Editör: Doğu Gazetesi