Erzincan Belediyesi tarafından tespit edilen 16 engelli vatandaşa akülü araçları teslim edildi. İlk olarak Kızılay Mahallesinde yaşayan ve tek bacağı olmayan Aslan Yılmaz'a akülü aracı Erzincan Belediye Başkanı Yüksel Çakır ve Ak Parti Erzincan İl Başkanı Burhan Çakır
      Kızılay mahallesinde yaşayan Aslan Yılmaz'ı ziyaret ederek aracını teslim eden Erzincan Belediye Başkanı Yüksel Çakır yaptığı konuşmasında: “İsmini vermek istemeyen hayırsever vatandaşa çok teşekkür ettiğini belirterek yaptığı açıklamasında; " İsmini açıklamak istemeyen ve çok hayırlı bir işe vesile olan bir kardeşimizin Erzincan'ımıza daha önce yapılan bir çalışma neticesinde ihtiyaca istinaden göndermiş olduğu 16 adet akülü engelli aracını sahipleriyle buluşturuyoruz. Engellilik insanın elinde olan ve yaşamak isteyeceği bir durum değildir. Sadece insan doğuştan engelli olmuyor. Hepimiz birer engelli adayıyız. Başımıza gelebilecek hastalıklar meydana gelebilecek kazalar bizimde aynı hali yaşamımızla sonuçlanabilir. Ben bu bağlamda özellikle Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan'a Aile ve Sosyal Politikalardan sorumlu bir bakanlık oluşturduğu için 2001 yılında engelliler büyük sıkıntı yaşarken bugün bu düzenlenmelerin çoğu atılan adımlarla verilen desteklerle aşılan bir noktaya geldiği için hem Aslan Yılmaz Bey hem de bu halde yaşayan herkes adına teşekkür etmek istiyorum. Çünkü bu adımlar insanların bir çok zorluğu aşabilmesine büyük katkılar sağladı. Ben Aslan Yılmaz beye ve onun ailesine bundan sonraki yaşamlarında mutluluklar diliyorum" dedi.
            Daha sonra konuşan AK Parti Erzincan İl Başkanı Burhan Çakır ise açıklamasında; " İsmini vermek istemeyen vatandaşımıza çok teşekkür ediyoruz. Allah böyle hayır sahiplerinin sayısını arttırsın. Sonuçta hepimizin başına gelebilir. AK partili belediyelerimize ve belediye başkanımıza bu konularda gösterdiği duyarlılıktan dolayı teşekkür ediyorum" dedi.
            Dağıtımda ilk olarak Akülü Engelli Aracını teslim alan yürüme engelli Aslan Yılmaz ise hayır sahibine ve kendisine aracı teslim edenlere teşekkür etti. 
Editör: Doğu Gazetesi