İl Müftüsü Galip Akın ile birlikte geçen ziyarette Hattat Refet Kavukçu’nun yapmış olduğu eserleri hayranlıkla inceleyen Prof. Dr. Ali Erbaş, eserler hakkında detaylı bilgiler aldı. Bediüzzaman Kültür ve Sanat Evi’nde sergilenen ve Refet Kavukçu tarafından yapılan hat ve resim çalışmaları için takdir ve teşekkürlerini ileten Ali Erbaş, Refet Kavukçu’nun yazdığı ve Mısır’da basılan Kur’an-ı Kerim’i inceledi. Hattat Refet Kavukçu ‘yu tanımaktan büyük memnuniyet duyduğunu ifade eden Prof. Dr. Ali Erbaş, böyle bir değerin Erzincan için de önemli olduğunu söyledi.
Refet KAVUKÇU Kimdir?
Tevâfuklu Kur'an'ın  hattatı ve Nur Risalelerinin kapak kompozisyonunun ressamıdır. Pek çok tablo ve posterin de hattatı ve müzehhibidir. 1939 yılında 10 yaşındayken büyük Erzincan depremini ailesiyle birlikte yaşadı. Yıkıntılar arasından babası tarafından çıkarılır. 6 ay sonra ailece Konya’ya hicret ederler. Re’fet Kavukçu kardeşi Nevzat Kavukçu ile İslam Kitapevini çalıştırmaya başlar. Risale-i Nur’ları dükkânında satar bir taraftan da Erzincan’a ve Erzincanlılara hizmet etmeye başlar. Çok kibar, nazik ve naif bir ses tonuna sahiptir.
Erzincan yöresinde yüzlerce kişinin Risale-i Nur’larla tanışmasına vesile olmuştur.  Suudi Arabistan içinde özel Kur’an-ı Kerim yazmıştır. Bediüzzaman’ın ve yaşadığı mekânların da resimlerini yapmıştır.
Re’fet Kavukçu 50 yıllık çalışmalarını yani Bediüzzaman’ın hayat hikâyesini 140 adet yağlı boya tablo halinde Bediüzzaman Kültür ve Sanat Evinde sergiledi. Sergi halen açık ve gezilebiliyor. 
Editör: Doğu Gazetesi