Toplantının açış konuşmasını yapan ERDEF Başkanı Selahattin Ayvaz, Ankara’da bürokrat, işadamı, akademisyen ve 36 bin vatandaşın bulunduğunu, ayrıca gurbette yüz binlerce vatandaşın yaşadığını belirterek, “Biz bu ekonomik, siyasi, sosyal ve kültürel birikimin Erzincan ve Erzincanlı lehine kullanılmasını istiyoruz, bu nedenle tecrübeli ve birikimi olan kişileri hemşerilerimizle buluşturuyoruz” diyerek Aydın Alptekin’i tanıttı.

Aydın Alptekin konuşmasının başında 2010 yılında Erzincan’dan milletvekili aday adayı olduğunu belirterek, o dönem kamuoyuna projeler sunduğunu anlatarak, “ Bu projelerden biri ; Erzincan ovasının cazibe su ile sulanması için Sansa Boğazı’ndan başlayacak yeni kanal projesi dir. Erzincan tarım ve hayvancılık şehridir.  Tarım su ile olur. Ekimi cazip hale getirmek için maliyetsiz sulamayı sağlamamız gerekiyor. Yoksa samanı da bezelyeyi de dışarıdan alırız” dedi.

Erzincan tarımının gelişmesi için Üniversitede Ziraat ve Veterinerlik Fakültelerinin açılması gerektiğini belirten Alptekin,  “Bu fakültelerde yapılacak araştırmalarla Erzincan’da üretimi daha kaliteli olacaktır” dedi.

Erzincan’ın maden şehri olduğunu anlatan Aydın Alptekin,  bu madenlerin sanayi üretimine dönüşmesi gerektiğini örnekleri ile açıkladı. Konuşmasında ara elaman ihtiyacı olduğunu, meslek liselerine ihtiyaç duyulan derslerin konulması gerektiğini belirterek “ Mesleği olan gençler bulamıyoruz” dedi.

Erzincan’ın içinden geçecek kanal ve ekşisu alanında yapılacak otel, termal tesisleri içine alan spor kompleksi projelerini de anlatan Alptekin, hemşerilerimizin değişik konulardaki sorularına cevap verdi.

Editör: Doğu Gazetesi