Pist uzunluğu ve ulaşım imkânları ile Türkiye’nin önemli kayak merkezlerinden biri olan ve dünya çapında kayak severlerin başlıca adresi olma yolunda hızla ilerleyen Ergan Dağına yılın 365 günü hizmet verebilecek şekilde yatırımlar devam ediyor.
Ergan Dağı Kayak Merkezi’ndeki göl kıyısının yanına vatandaşların ailesi ile birlikte göl manzaralı dinlenebileceği bir günübirlik tesis yapılacak. Yaklaşık 1 Milyon TL’ye mal olacak günübirlik tesisin yapılması, devam eden peyzaj çalışmalarının tamamlanması, piknik alanlarının oluşturulması ile birlikte Ergan Dağı sadece kış aylarında değil, yılın 365 günü vatandaşların ziyaret edebileceği bir alan olacak.
Yapılacak tesis hakkında bilgiler veren Erzincan Valisi Abdurrahman Akdemir yaptığı açıklamada; Sadece profesyonel kayakçılar için değil, daha önce kayak yapmamış vatandaşlarında yararlanabilmesi için İl Özel İdaresi kaynaklarıyla eğitim pisti yapım çalışmaları başlamış, yaklaşık 1 km uzunluğundaki yürüme bandı yapımı için plan ve proje çalışmaları devam etmektedir. Ergan Dağı Kayak Tesislerinde Toplum Yararına Program Kapsamında 30 kişi istihdam edilerek vatandaşlarımıza en iyi hizmetin sunulması hedeflenmektedir. Ergan Dağı’nın 135 kilometrekare alan içinde yılın 12 ayına yaygın bir şekilde çeşitli sportif ve sosyal etkinliklerin bir arada yapılacağı bir alan haline getirileceğini, kar kayağı, dağ tırmanışı, yamaç paraşütü, dağ bisikleti, trekking gibi sportif faaliyetlerin yanı sıra halkımızın yaz aylarında mesire alanını olarak kullanabileceği sosyal alanlarında oluşturulacağını söyledi. Vali Akdemir, Ergan Dağı Kayak Merkezi’ndeki göl kıyısının yanına vatandaşlarımızın ailesi ile birlikte Erzincan ve göl manzaralı olarak güzel vakit geçirebileceği bir günübirlik tesis yapılacağını ve tesisin yaklaşık 1 milyon TL’ye mal olacağını belirtti.
Editör: Doğu Gazetesi