Kartopu oynayan protokol mensupları daha sonra hep birlikte kendilerini görüntüleyen basın mensuplarını hedef aldılar.Türkiye’de ilki 2013 yılında Erzincan’da düzenlenen Uluslararası Dağ Kayağı Yarışmalarının ikincisi Ergan Dağı Kayak Merkezinde yapıldı. Kayak merkezinde düzenlenen şampiyonaya katılan Vali Süleyman Kahraman, Milletvekili Sebahattin Karakelle, Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy, Erzincan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlyas Çapoğlu, Türkiye Dağcılık Federasyonu Başkanı Alaattin Karaca, Ak Parti İl Başkanı Orhan Bulut, yarışmanın startını verdikten sonra şampiyonayı izlemeye gelen vatandaşlarla sohbet ettiler.

 Bu sırada zirveye çıkan sporcuları bekleyen protokol mensupları, Ergan Dağı’nda kartopu oynamaya başlayınca vatandaşların ilgi odağı oldu. İl Emniyet Müdür Doğan İnci’nin attığı ilk kartopu ile başlayan oyun bir anda büyüdü. Vali Süleyman Kahraman, Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy’u hedef alırken protokol mensupları bir birleri ile adeta kartopu savaşı yaptı. Bu sırada kendi aralarındaki kartopu oyununu bitiren protokol mensupları “basın mensuplarını hedef alın” çağrısı üzerine protokolün kartopu oyununu görüntüleyen basın mensupları hedef oldu.

Anı görüntülemeye çalışan basın mensupları Vali Süleyman Kahraman ve diğer protokol üyelerinin attığı yoğun kartopuna maruz kaldılar. Bu sırada olayı izleyen onlarca vatandaş bir taraftan eğlenirken, diğer taraftan yaşananları cep telefonları ile kameralara çektiler.  

 

Editör: Doğu Gazetesi