Erzincan'daki 2 bin 970 rakımlı Ergan Dağı Kış Sporları Merkezi'nde, kar kalınlığının yeterli seviyeye gelmesiyle kayak sezonu açıldı.

Erzincan il merkezine 17 kilometre uzaklıktaki Ergan Dağı'nda yer alan, 2 etaptan oluşan ve kesintisiz 12 kilometre kayak yapma alanına sahip kayak merkezinde, sezonun açılması için kar kalınlığı yeterli seviyeye ulaştı. Kayak merkezi misafirlerini ağırlamaya başladı.

 Elif Sude Akartepe açıklamasında; “Ergan’da sezon açılışı nedeniyle geldik. Erzincan’ın doğal güzelliği olan Ergan Dağı’nda herkes için bir şey var. Bütün kayak severleri buraya bekliyoruz” dedi.  

Daha sonra konuşan Kayak spor kulübü öğrencisi; “Sezon açılışı oldu ve Ergan Dağı’na geldik. Biz kayak severler bu yılda da Ergan Dağı’nda buluşacağız. Herkesi bu piste davet ediyoruz. 12 Kilometrelik çok güzel bir pist var. Kayak yapmanın yanında burada doğal güzellikler var. Herkesi buraya bekliyoruz” diye konuştu.

Sezon açılışının ardından Kayak merkezine gelen Erzincan Valisi Ali Arslantaş ise açıklamasında; “Hasretle beklediğimiz kar sonunda geldi. Ergan Dağı bu gün itibariyle kayak sezonunu açmış bulunmakta. Geçtiğimiz yıldan bir ay erken geldi kar, bu bizim için sevindirici bir haber. Kayak severleri Nisan Ayı’nın 15’ine kadar kaydırabileceğimiz hummalı bir çalışma yaptık yaz boyunca. İkinci etapta pist genişletilmesi çalışmalarına ek olarak üçüncü etapta da T-bar sistemi kuruldu. Bu da kayak sezonunu 15 Nisan’a kadar uzatmış olacak. Yine gece kayağı imkanı olacak, bin 200 metre mesafede. Tek seferde 3 Bin 200 rakımdan bin 700 rakıma inilebilen kesintisiz 15 kilometre kayak yapılabilecek bir pist uzunluğuna da sahip Ergan Dağı. Bu pistimizin en dar yeri ise 30 metre” diye konuştu.

Editör: Doğu Gazetesi