Geçtiğimiz yıl yaptığı hizmetlerden memnun kalınan kayak federasyonunun işletmecilik için istediği tutar, bu yıl arada soğuk rüzgarlar esmesine sebep oldu.

Kış Turizmi noktasında ülkenin sayılı tesislerinden birisine sahip olmamıza rağmen işletmecilik alanında büyük sıkıntılar yaşıyoruz. 3 yıldan bu yana 3 ayrı şekilde işletilmesi yaptırılan Ergan Kayak tesisleri 2016 – 2017 yılları arasında Türkiye Kayak Federasyonu tarafından işletildi. Personel temininden elektrik masrafına, yok açmadan işletme maliyetlerine kadar tüm maliyeti Erzincan il özel idaresi karşıladı. Tesislerin ilk teslim edildiği dönemlerde “Bu şekilde işletmeyi herkes yapar” eleştirilerine sebep olan tesisin işletmesi bu yıl Türkiye kayak federasyonunun elinden alındı.

Edinilen bilgilere göre Erzincan il özel idaresi ile Kayak Federasyonu arasında bu yıl maddi sıkıntılar baş gösterdi. Özel idare, geçtiğimiz yıl 2,5 milyon tl ödeyerek işlettirdiği Ergan Kayak tesisleri için bu yıl istenen 5 milyon TL’lik kaynağa itiraz etti. Bu istekte dayatılınca tesisin ihalesi Kayak Federasyonunun elinden alındı.

İZLENECEK YOLLAR

Geçtiğimiz yıl uygulanan senaryonun (Kayak federasyonu yerine) bu yıl Erzincanlı işletmenler için uygulanması beklenebilir. Özel idare kaynaklarından edindiğimiz bilgiye göre üstteki seçeneğe Özel idare çok sıcak bakmıyor.

Gençlik ve Spor tarafından işletmesi de gündemde. Tesislerin bu yıl Gençlik hizmetleri ve Spor il Müdürlüğü tarafından görevlendirilecek personelce yürütülmesi de bu yıl olması muhtemel senaryolardan birisi.

Diğer bir seçenek ise Ergan’ın bir oteller zincirine verilerek tüm işletmenin o işletme tarafından yapılmasının sağlanması olarak gözüküyor. Otelini yapacak, işletmesini gerçekleştirecek bir otelin tüm yönleriyle bu noktadan para kazanması muhtemel.

KAYAK FEDERASYONUNUN SİTESİNDE HALEN ERGAN YOK !

Kayak Federasyonu Ergan dağını 2016 – 2017 sezonunda büyük sorunlarla karşılaşmadan yönetmeyi başardı. Ancak Federasyonla Erzincan arasında ismi daha önceden konulmamış bir savaş var. Bunun bir göstergesi de Türkiye Kayak Federasyonunun internet sitesinde Ergan’ın isminin hiç geçmemiş olması. Federasyonun Erzincan’dan sorumlu olduğu dönemler de dahil Ergan Dağı kayak tesisinin isminin bile sitede kayak tesisi olarak geçmiyor olması oldukça düşündürücü.

Editör: Doğu Gazetesi