1994 yılında vatani görevini yapmak için askere giden Zekeriya Özdemir’den 20 yıldan beri haber alınamıyor.
19 Eylül 1994 yılında vatani görevini yapmak için Erzincan 59. Topçu Tugayı’na teslim olan Zekeriya Özdemir’den o günden beri haber alınamıyor. Askere gittiği ilk hafta aniden rahatsızlanan ve Gülhane Askeri Hastanesi’ne kaldırıldığı öğrenilen Zekeriya Özdemir’in daha sonra usta birliği olan Kars’ın Sarıkamış ilçesindeki 9. Piyade Tümenine görevlendirildiği ifade edildi.
20 yıl önce oğlunun rahatsızlandığını duyan Zeki Özdemir, o günden beri oğlundan haber alamadı. Acılı anne Elif Özdemir ve baba Zeki Özdemir, yıllardan beri gözyaşları içerisinde oğullarını arıyorlar.
"ŞU ANA KADAR SONUÇ YOK"
Genelkurmay Başkanlığı’na konuyla ilgili bilgi veren acılı aile, askeri birlikte iken kayıp olan oğullarının bulunmasını istiyor. Kırk yaşında olan evlatlarının ölü ya da diri olarak bulunmasını isteyen acılı aile evlatlarının fotoğraflarını öpüp kokluyor.
Babası Zeki Özdemir, ”Oğlum Zekeriya Ankara’ya gitmeden önce yazdığı son mektubundan sonra bir daha haber alamadım. Daha sonra yaptığı araştırmada Ankara Gülhane Askeri Hastanesine gittiğini ancak oğlunun sadece hastanede sıra alıp çıkış yaptığını öğrenebildim. Konuyla ilgili Genelkurmay Başkanlığına dilekçe verdim. Ancak şu ana kadar oğlum ile ilgili bir sonuca ulaşamadım” dedi.
Anne Elif Özdemir ise, “Ben ölene kadar oğlumun peşindeyim. Oğlumun nerede olduğunu bilmiyorum. Ben hiçbir şey istemiyorum. Sadece oğlumu istiyorum. Benim canım yanıyor. Bana söylesinler benim oğlum nerede? Oğlumun bulunması için dua ve yardım bekliyoruz” ifadelerini kullandı.
Editör: Doğu Gazetesi