Devlet Su Işleri (DSİ) Genel Müdürü Mevlüt Aydın’ın başkanlığında yapılan toplantıya Genel Müdür Yardımcıları Kaya Yıldız, Murat Dağdeviren, Şadiye Yalçın, Oğuz Kasap, Faruk Fıratoğlu, Barajlar ve HES Dairesi Başkanı Dinçer Aydoğan, Jeoteknik Hizmetler ve YAS Dairesi Başkanı Kemal Karakuş, Daire Başkan Yardımcıları ilgili personeller ile yüklenici firma temsilcileri katıldılar.

Sözleşme öncesi kısa bir konuşma yapan DSİ Genel Müdürü Mevlüt Aydın, ‘Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü Erzincan iline yaptığı yatırımlarla mümbit toprakları su ile buluşturmaya, vatandaşlara içme ve kullanma suyu temin etmeye ve derelerdeki taşkın riskini azaltmaya devam ettiğini vurguladı.

DSİ’nin insanların en hayati ihtiyacı olan içmesuyu temini hizmeti ve yine insanların can ve mal emniyetini sağlayan suyun zararlarından koruma görevi, temiz enerjinin kaynağı olan HES yatırımları, gıda güvenliğinin teminatı olan sulu tarıma yapılan yatırımları ile doğrudan insanımıza hizmet etme gibi bir misyonu bulunduğunu ifade eden DSİ Genel Müdürü Mevlüt Aydın, “Su ve toprak kaynaklarımızdan yararlanıp zararlarından korunmak maksadıyla özveri ile çalışan DSİ ailesi ülkemiz ekonomisi ve sosyal hayatına büyük hizmetler sunmaktadır. Önümüzdeki süreçte de bu hizmetler bütün hızıyla devam edecektir” diye konuştu.

 Bu kapsamda bugün Erzincan ilimizi için çok büyük önem arz eden Ballı Barajı İnşaatının yapım sözlemesini imzalıyoruz. Sulama amaçlı olarak inşa edeceğimiz Ballı Barajı tamamlandığında 10 bin 410 dekar net münbit arazinin sulanması sağlanacaktır. Bu barajın Erzincan ilimize hayırlı olmasını temenni ediyor yüklenici firmaya çalışmalarında başarılar diliyorum.’dedi.

Ballı Barajının

Yeri                : Erzincan ili, Ballı Köyü’nün güney batısında yer alan Dedenin Deresi ile bu dereye yan koldan karışan Bahçeyazı Deresi’nin birleşiminden hemen sonra yer alacaktır.

Amaç                                      : Sulama

Toplam sulama sahası : 10.410 dekar

Yükseklik                               : Temelden 93,50 m

Tipi                                         : Ön Yüzü Beton Kaplı Kaya Dolgu Baraj

İhale Bedeli                            : 50.950.950,00 TL

Süresi                                     : 4 Yıl

Editör: Doğu Gazetesi