Adem Aktürk, sigorta aracılık hizmetleri ya da hasar takip merkezi gibi adlarla faaliyet gösteren kişilere ve şirketlere yönelik şikâyetlerin arttığına dikkat çekerek yaptığı açıklamasında; “Avukatın yetkilerini gasp ederek, vatandaşlarımızın büyük mağduriyetlerine yol açan, Sigorta aracılık hizmetleri ya da hasar takip merkezi gibi adlarla faaliyet gösteren kişilere ve şirketlere yönelik şikâyetlerin artması üzerine Baromuz tarafından bir çalışma yapılmış ve bu şekilde çalıştığı belirlenen kişi ve şirketler hakkında Erzincan Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulmuştur.

Sigorta şirketleri ve aracı kuruluşlar; yetkilerini aşarak, yasal olmayan şekilde, emek vermeden ve çok kısa yollarla haksız para kazanma ve dolayısıyla büyük bir rant peşindedirler.

Avukatlık mesleği çok kutsal bir meslektir.

Meslektaşlarımızın her bir davada müvekkillerinin menfaati için harcadıkları emek ve zaman; asla böyle çok kolay ve yasal olmayan yöntemlerle gasp edilerek yok edilemez.

Erzincan Barosu olarak, bu konuların peşini asla bırakmayacağız, meslektaşlarımızın haklarını sonuna kadar koruyacağız.

Malum olduğu üzere trafik kazaları nedeniyle meydana gelen maddi zararların tazmini için ya sigorta şirketine başvuru yapılmakta ya da dava açılmaktadır.

Ancak son yıllarda içerisinde özellikle zararın ödenmesi için sigorta şirketlerine yapılan başvuru işlemleri bir kısım kimseler tarafından büyük bir rant olarak görülmüş ve bu alanda insani duygular ve kurallar hiçe sayılarak, avukatlık yetkileri gasp edilerek büyük bir sektör oluşturulmuştur.

Baromuzca böyle bir konuda çalışma yapmamızın amacı, yetkili olmayan kişiler tarafından yürütülen bu faaliyetlerin nasıl yürütüldüğünü, vatandaşların ne gibi hak kayıplarına uğratıldıklarını ortaya koyabilmek ve vatandaşlar ile meslektaşlarından gelen bilgi ve belgelerle bu tür faaliyetlerde bulunan kişi ve şirketlerle hukuk zemininde mücadele etmektir.

Buradan vatandaşlarımıza çağrıda bulunuyoruz;

TRAFİK KAZASI VE SİGORTA SORUNLARINIZDA ARACILARA GÜVENMEYİN, İTİMAT ETMEYİN,

AVUKATINIZA DANIŞIN,

1136 sayılı avukatlık kanununa göre;

“avukatlık ve hukuki danışmanlık hizmetlerini sadece avukatlar verebilir.

Avukatlık yapmak yetkisini taşımadıkları halde, avukata ait yetkileri kullanmak suçtur ve bu yetkileri kullananlar bir yıldan üç yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.”

Bundan böyle yasal olmayan yollarla gerek Avukatlarınızın yetkisini gasp eden gerekse vatandaşlarımızın mağduriyetlerine neden olan sigorta şirketleri ile aracı kuruluşlar üzerinde sıkı bir şekilde denetim ve takip yapılacaktır.

Vatandaşlarımızın haklarını koruyarak, meslektaşlarımızın yetkilerinin gasp edilmesine asla izin vermeyeceğiz

Bu şekilde tespiti yapılan kişi ve kuruluşlar hakkında gerekli her türlü yasal yollara başvurulacağının bilinmesini tüm meslektaşlarımıza ve vatandaşlarımıza, basınımıza duyuruyoruz” dedi.

Editör: Doğu Gazetesi