Erzincan Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy'un daveti üzerine ilimize gelen heyet, şehrimizde yürütülmesi muhtemel çalışmaları planlamak üzere çalışmalar için ön araştırmayı tamamladılar.
REKREASYON ALANLARI İNCELENDİ
Ekşisu, Çağlayan, Esentepe bölgesi gibi rekreasyon alanları ile şehir merkezindeki parkları inceleyen heyet bu bölgeler için üretilecek düzenleme projelerini somutlaştırmak ve saha çalışması akabinde proje çalışmasına geçmek üzere incelemelerde bulundu. Şehrin çok kıymetli noktalarının küçük dokunuşlar ile albenisinin artırılabileceğini ifade eden peyzaj ekibi, Erzincan için güzel projeler çıkaracaklarını ifade etti.
ŞEHİRDE KATI ATIK İÇİN YENİ ÇÖZÜMLER ÜRETİLİYOR
Heyetin bir diğer bölümünü oluşturan Çevre Ekibi ise şehrin temizliği için yeni çözümler üretmek ve atıkların standart bir şekilde depolanması için incelemelerini tamamladılar. Atıkların standar depolanmasının artık kanuni bir mecburiyet olduğu ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığının bu konuda hassasiyet göstermeye başladığını ifade eden ekip üyeleri, Erzincan'ın kent temizliğinde modern çözümler üreteceklerini belirttiler. Atıkların toplanması, taşınması ve depolanması sürecinde karadüzen bir işleyişin kabul edilemeyeceğini belirten çevre mühendisleri, somut öneriler ve bu önerilerin uygulanacağı projeler üreteceklerini de sözlerine eklediler.
BAŞSOY: ERZİNCAN'IN ÇEHRESİ DEĞİŞECEK
Heyetle iki gün boyunca bizzat ilgilenen Erzincan Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy, yaptığı açıklamada ülkemizin metropol illerinde uygulanan sistemler ne ise Erzincan'da da uygulayacaklarını ifade etti. Bunun için en profesyonel ekiplerin desteğini aldıklarını ifade eden Başsoy, İstanbul Büyük Şehir Belediyesinden gelen ekibin ülke genelinde alanında en tecrübeli ekip olduğunu belirtti. Başsoy somutlaşmaya başlayan bu projelerin kısa bir süre sonra uygulamaya geçeceğini ve şehrin çehresinin değişeceğini ifade etti.
Editör: Doğu Gazetesi