Erzincan Belediyesi tarafından her yıl Ramazan ayında düzenlenen bu yıl haftanın üç günü Perşembe, Cuma ve Cumartesi günü ramazan akşamları etkinliklerinin gerçekleştirileceği alanı Erzincan Belediye Başkanı Yüksel Çakır, Erzincan Belediye Başkan Yardımcısı Seyfullah Kaban ve Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Necmettin Ünal yerinde inceledi. 
 Düzenlenecek olan etkinlikler ile ilgili bilgiler veren Belediye başkan Yardımcısı Seyfullah Kaban; "Erzincan Belediyesi olarak özellikle kültürel mirasların değerlendirilmesinde, yaşaması ve yaşatılmasında en büyük görev yerel yönetimlere düşmekte. Bizlerde sosyal belediyecilik anlayışıyla farkındalık oluşturarak sürekli başkanımızın da talimatlarıyla sürekli değişen ve gelişen bir takım çalışmalar ircaa ediyoruz. Bu senede Erzincan Belediyesi olarak Ramazan ayı dolayısıyla bir takım etkinlikler düzenlediklerini belirtti.  
 Erzincan Belediye Başkanı Yüksel Çakır ise yaptığı açıklamasında;  "Ramazan'ın ilk günü hep beraber ihya edeceğiz ve inşallah içerisinde bulunduğumuz üç ayların son ayı olan Ramazan'ı tüm hemşerilerimizle beraber geçireceğiz. Bu ayın anlamı gereği ilgili birimlerle birlikte tedbirlerini aldılar. Huzur içerisinde gerilebilmesi için gerek itfaiye müdürlüğümüz, temizlik işleri, fen işleri, park bahçe, zabıta, kültür ve sosyal işler müdürlüğü, basın ve halkla ilişkiler müdürlüğü olarak. Erzincan'ın huzur içerisinde bir Ramazan ayı geçirmesi sebebiyle, hem belediye birimleri, hem de diğer kurumlar olarak hazırlıklarımız tamamlandı. Ramazan akşamları bilindiği üzere vazgeçemediğimiz özellikle gündüzünü oruçla geçirdiğimiz günlerin akşamlarının da daha bereketli hale getirilmesi ve bu anlamda bir sonraki güne zihnen ve bedenen hazırlanmak adına çeşitli aktivite ve etkinlikler ile yapılan hazırlıklar ile daha da verimli hale getirmek üzere bu zaman dilimleri bölgede yapılan genel düzenlememe ile birlikte esnaf da da çok fazla zarar vermeyecek şekilde yapıtlığımız tasarım ile rahat bir ortam oluşturduk. Sahne düzeninde fuar alanına kadar tüm alanları bu doğrultuda dizayn ettik. Bu programları hemşehrilerimizi davet ediyoruz. Bu programları haftanın üç günü icra edeceğiz. Perşembe, Cuma ve Cumartesi günü akşamları programlar yapılacaktır. Bu programlarda şiir dinletisi, ilahi programları, tasavvuf, tiyatro, Hacivat karagöz gibi programların beraberce icra edeliceği şekilde yapacağız. Mahallelerde yine programlar yapılacak.  Mehter programları ile komşuluk daha da geliştirilmesi için pekiştireceğiz. Belediye olarak bu yol 3 bin aile direk evinde Ramazan ayına denk gelecek şekilde iftarlarını evlerinde açmaları ile birlikte yemeklerini ulaştıracağız. Sadece ihtiyaç sahibi dediğimizde belli gelir düzeyini altındaki insanları değil, tek başına yaşayan, yemek hazırlayamayan, hasta olan, düşkün olan insanlarımızı muhtarlarla birlikte ve din görevlileri ile birlikte tespit ettik. Ramazan ayını bereketli geçiririz inşallah. Bu ay bizimle birlikte ailelerimize, hanelerimize ve tüm şehrimize, ülkemize ve tüm İslam âlemine bereket getirir" dedi.
Editör: Doğu Gazetesi