30 Mart Yerel Seçimlerde halkın çoğunluğunun oyunu alarak Ak Parti’den belediye başkanı seçilen Cemalettin Başsoy, Yüksek Seçim Kurulu’ndan Mazbatasını alarak ardından belediye Başkanlığı makamına geçti. Adalet ve Kalkınma Partisi’nden (Ak Parti) Erzincan Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy, başkanlık koltuğunu aynı partiden 5 yıl belediye başkanlığı görevini yürüten Yüksel Çakır’dan devraldı. 
          Erzincan Belediye Başkanlığı görevinin devir teslimi için makamda tören düzenlendi. Devir teslim törenine katılmak üzere belediye binasına gelen Erzincan’ın yeni belediye başkanı Cemalettin Başsoy, bina girişinde belediye başkan yardımcıları, belediye personeli, partililer ve vatandaşlar tarafından karşılandı. Başsoy’a Milletvekili Sebahattin Karakelle de eşlik etti.
Belediye Başkanlığı makamında gerçekleşen devir teslim töreninde konuşan Yüksel Çakır, 5 yıl önce göreve geldiğinden son güne kadar hep Erzincan’a prestij katacak projeler yapmaya, hizmetler yürütmeye gayret gösterdiklerini belirterek, 29 Mart 2009 Yerel Seçimlerinde Erzincan halkının destekleriyle şahsım ve Meclis üyesi arkadaşlarımızla birlikte üstlendiğimiz ve 1825 gündür şerefle, onurla, izzetle taşıdığımız görevimizi her anını hizmete dönüştürmüş, aldığımız hizmet bayrağını daha da yükseklere çıkarmış bir vaziyette teslim ediyoruz. Yine 30 Mart 2014 Yerel Seçimlerinde Erzincan halkının istikrarının sürmesi, hizmetin daha da ileri gitmesi için büyük bir teveccüh ve destekle göreve getirmiş olduğu Sayın Cemalettin Başsoy Beyefendiye devrediyoruz. Bu vesileyle benden önceki sedef Belediye Başkanları Sayın Mehmet Buyruk Beyefendi, Erkan Karaman Beyefendi, Talip Kaban Beyefendi, Adnan Ercan Beyefendi ve ismini burada sayamadığım Erzincan’da Belediye Başkanı olarak geçmiş yıllarda hizmet yapmış olan ve şehrimizin gelişmesine katkı saplamış olan herkese de şükran ve minnetle onları yad ediyorum. Şahsım ve meclis üyelerim adına, halkım adına teşekkür ediyorum. 5 yıldır yürütmüş olduğumuz bütün çalışmalarda Erzincan halkının desteğiyle birlikte Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan Beyefendinin, kabinedeki bütün Bakanlarımızın ve yine Erzincan’ın evladı, Erzincan’da birlikte çalıştığımız eski Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanımız Sayın Binali Yıldırım Beyefendi ve yine beraberce hizmet etmekten büyük bir mutluluk duyduğum Sayın Sebahattin Karakelle Beyefendi, Erzincanlı bütün bürokratlar, Erzincan’daki meslek kuruluşları, sivil toplum kuruluşları, Erzincan Üniversitesi ve Erzincan halkını bizlere bugüne kadar hoşgörü, anlayış ve verdikleri desteklerden dolayı şahsım ve çalışma arkadaşlarım adına teşekkür ediyorum. Bu vesileyle 30 Mart’ta milletin Erzincan halkının büyük bir desteğiyle göreve gelmiş olan Cemalettin Başsoy Beyefendi ve beraberinde seçilmiş olan tüm meclis üyesi arkadaşlarımıza yine bu seçimler vesilesiyle Erzincan’ın ilçelerinde, beldelerinde seçilmiş olan tüm Belediye Başkanlarına, İl Genel Meclisi tüm üyelerine ve muratlarımıza da yeni görevlerinde başarılar diliyorum. Cenab-ı Hak’ın her işlerinde yar ve yardımcı olmasını diliyorum. Bu vesileyle bütün hemşerilerimize selam ve saygılarımı sunarken haklarını helal etmelerini istiyorum” dedi.
Çakır daha sonra, yeni belediye başkanı Cemalettin Başsoy’un da kendi döneminde başlatılan projelere yenilerini ekleyerek yürüteceğini söyleyen Yüksel Çakır, görevi süresince yapılan tüm çalışmaları ve belediye ile ilgili raporları kitap haline getirerek genel durum değerlendirmesi adı altında Cemalettin Başsoy’un görevine kısa zamanda adapta olması için kitabı kendisine sundu. 
Çalışma arkadaşlarına da kendisine verdikleri destekten dolayı teşekkür eden Yüksel Çakır, konuşmasının ardından 5 yıllık başkanlık döneminde Erzincanlılardan helallik istedi
Ardından söz alan Erzincan’ın yeni Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy, hizmette devamlılığın esas olduğunu ifade ederek, Yüksel Çakır’a Erzincan’a yaptığı hizmetlerden dolayı teşekkür etti.
Başsoy açıklamasında; “1 Ekim 2013 tarihi itibariyle başlamış olan partimizin seçim süreci 3o Mart’ta nihayetlendi. Sonuçta Allah’a şükürler olsun yine Ak Parti’nin zaferiyle sonuçlanan bir netice Erzincan’da aldık. Biz Allah’a hamdolsun 5 yıldır aktif siyasetin içinde bulunduğumuz süre içerisinde girdiğimiz bütün seçimlerde oylarımızı yükselterek çıkma başarısını gösterdik. Burada tabi en büyük başarı saygıdeğer Dünya lideri başbakanımızındır. Daha sonra bu torakların yetiştirmiş olduğu büyük insan eski Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanımızı Sayın Binali Yıldırım’ındır. Bu bağlamda tüm Bakanlarımızı, Milletvekillerim, teşkilatlarımızındır. Ayrıca Sayın Milletvekilimin Erzincan’da tek Milletvekili olması münasebetiyle gerçekten Erzincan’ın bu başarıların altında çok imzası var. Huzurlarınızda teşekkür ediyoruz. Biz artık bugün mazbatamızı aldık. Erzincan’da mevcut Belediye Başkanımızdan devraldığımız nöbeti Allah nasip kısmet ederse Erzincan’da bayrağı daha yükseklere dikmek için halkımızla Belediyemiz ve çalışanlarımızla birlikte gece gündüz çalışıp topluma sunduğumuz projeleri de biran önce hayata geçirerek Erzincan’ı daha modern ve yaşanabilir bir şehir yapacağız. Bundan kimsenin endişesi olmasın. Artık devraldığımız nöbette bizim 25 mahallemizin hepsi de kıymetlidir. Hepsine eşit hizmet götürmenin heyecanını yaşayacağız. Belediyemizin kapısı dün olduğu gibi bugünde toplumumuza, halkıma açık olacaktır. Gelen hemşerilerimiz geri dönmeyecektir. Türkiye’de kazanan tekrar milli irade olmuştur. Dayatmalarla hükümetimizi yıkmak isteyen zihniyetlere Erzincan’da olduğu gibi Türkiye’den güzel bir mesaj gönderilmiştir. Umarım hem Türkiye’deki gayrimeşru yolarla iktidarı ele geçirmek isteyenlere, hem de Dünya’da Türkiye’yi yıkmak isteyenlere hem Erzincan’dan hem de Türkiye’den güzel bir tokat gönderilmiştir. Biz her zaman siyaseti hizmet için ve millet için yaptık. Sayın Başbakanımız her zaman milletini arkasına alıp yoluna devam etmiştir. Milletimizde sağ olsun her defasında ona desteğini vermiştir. Biz artık bundan sonra milletimizin vermiş olduğu bu görev ve ağır sorumluluğun hesabını vermenin heyecanını yaşayacağız” şeklinde konuştu. Başsoy makam koltuğuna oturduktan sonra makamında tebrikleri kabul etti. 
Editör: Doğu Gazetesi