Polis Okulu mevkisi Bölge Trafik Kavşağı'nda yapılan uygulamada, araçların lastikleri kontrol edildi ve diş yüksekliği ölçüldü.

Ulaşımın zaman zaman güçlükle sağlandığı Kızıldağ ve Sakaltutan geçitlerine yakın bir noktada polis ekipleri tarafından yapılan uygulamada, kış lastiği takmayan araç sahiplerine kanun gereği 625 lira idari para cezası uygulandı.

Kamyon şoförü Tuncay Yılmaz, yapılan uygulamalardan memnun kaldıklarını kaydederek, lastikten önce trafik kurallarına uyulması gerektiğini söyledi.

Aracın lastiği ne kadar yeni olursa olsun azami hıza dikkat edilmesi gerektiğini vurgulayan Yılmaz, "Yoldaki kuralları takip etmek önemli. Şoförler arasında bilinçsiz arkadaşımız var. Trafik kurallarına uymadıktan sonra lastik ne kadar yeni olursa olsun bana bir fayda sağlamaz. Gideceğiniz yol ne kadar zor olursa olsun, lastiğiniz yeni ve tedbirli olursanız aşamayacağınız yol yoktur." diye konuştu.

Sürücü Bilal Turan ise, uygulamayı olumlu bularak, "Kış lastiklerimizi 1 Aralık'tan önce taktırdık. Şimdi yolda daha rahatız ve aracımızı daha güvenli kullanıyoruz." dedi.

Editör: Doğu Gazetesi