Düzgün, muharrem ayı dolayısıyla Erzincan Cemevi'nde düzenlediği basın toplantısında, salı günü itibariyle muharrem orucu tutulmaya başlanacağını ifade etti.

Muharrem ayı denildiğinde de ilk akla gelenin Allah rızası için tutulan oruçlar olduğunu vurgulayan Düzgün, "Bu ayda oruç tutmak Hz. Adem Peygamberin tövbesine katılmak. Nuh Peygamberi, Yunus Peygamberi, İbrahim Peygamberi, Eyüp Peygamberi, Musa Peygamberi, İsa Peygamberi ve iki cihan güneşi Hz. Muhammed Mustafa’yı anlamaktır. Onların sevgisiyle bezenmek, onların yolu ve ahlakı ile bezenmek, ahde vefalı olmaktır." diye konuştu.

Muharrem ayında dargınların da barışması gerektiğini belirten Düzgün, şöyle konuştu:

"Bu ay dargınlıkların, küskünlüklerin bittiği, yüreklerimizin gönüllerimizin bir olduğu, paylaşımın, dostluğun, komşu haklarının kutsallığı ve ayrımcılığın olmadığı, erdemliğin doruğa çıktığı bir aydır. Muharrem ayının, ulusa ve dünyaya barış, kardeşlik ve özgürlük getirmesini temenni ediyorum. Ülkemizin her zamankinden çok bugünlerde barışa ve huzura ihtiyacı var. Bu ülkenin tüm unsurlarının barış ve kardeşlik için çaba göstermesi gerekir. Dileğimiz muharrem ayının ulusumuza ve dünyaya barış ve kardeşlik getirmesidir. Allah tutacağımız oruçlarımızı, matemimizi ve ibadetlerimizi kabul eylesin."

Editör: Doğu Gazetesi