Erzincan Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada gizli tanıklar Ergan, Fırat ve Munzur'un sesi ve görüntüsü değiştirilerek yeniden ifadeleri dinlendi. Mahkemede yeniden ifadelerine başvurulan Ergan, Fırat ve Munzur kodlu gizli tanıklar önceki ifadelerinin arkasında olduklarını belirttiler. Gizli tanıklardan Fırat, "Amaç dönemin Başbakanı Tayyip Erdoğan'ın görevden alınması ve dönemin 3'ncü Ordu Komutanı Saldıray Berk'in Genelkurmay Başkanı olmasıydı" dedi. Gizli tanıklardan Fırat, dönemin başbakanına Erzurum'da suikast düzenleneceğini ve Sardıray Berk'in Genel Kurmay Başkanlığına getirileceğini iddia ederek kendilerinin de emekli edilip yurt dışına gönderileceklerini söyledi.
 
Gizli tanık Fırat, Saldıray Berk ve İlhan Cihaner, tarafından görevlendirilen kişilerin kendisine Cemevi yakma görevi verdiğini ve kendisinin emrine 3 bin sivil asker verileceğini iddia ederek Cemevi ve Camiler yakılacaktı dedi. Söz alan sanıklardan Abdullah Erdoğan, Erdal Erdoğan ve Erol Tınastepe, mahkemeden beratlarını talep ettiler. Sanık avukatları Mehmet Uysal, Hikmet Aksakallı, Fevzi Aksoy ve Zülfü Erdoğan Öztürk, Erzincan'da ki ‘Ergenekon Terör Örgütü' davası Yargıtay 11. Ceza Dairesinde görülen ve CHP Denizli Milletvekili İlhan Cihaner'in de yargılandığı dava ile birleştirilmesinin reddini talep ettiler. Duruşma sonunda mahkeme heyeti, Erzincan'da ki ‘Ergenekon Terör Örgütü' davası ile Yargıtay 11. Ceza Dairesinde görülen ve CHP Denizli Milletvekili İlhan Cihaner'in de yargılandığı dava ile birleştirilmesi istemiyle Yargıtay Ceza Genel Kuruluna gönderilmesine karar verdi.
CHP Erzincan eski Milletvekili Erol Tınastepe duruşma çıkışı yaptığı açıklamada şunlara yer verdi; "Bugün dosyanın üçüncü duruşması yapıldı. Sizlerinde malumunuz Yargıtay'a gönderilecek ve bugünkü duruşmada gizli tanıklar yeniden dinlenildi. Hepimizde gördük ki temeli olmayan, tamamıyla üç tane kiralınmış gizli tanığın ifadeleriyle yaratılmış olan bir Erzincan dosyası var. Halbuki olay bu değil. Tamamıyla geçmişte bazı bu yolda emek tüketen kişilerin yaratmış olduğu bir dosyadır. Bu dosyada kesinlikle Ergenekon denilen bir ibare yoktur. Zaten hepimizde çok iyi biliyoruz ki Ergenekon, Balyoz, diğer Oda TV davaları tamamıyla çökmüştür. Erzincan'daki dava da bunun bir göstergesidir. Çünkü Erzincan'da hiçbir zaman böyle olaylar yaşanmamıştır. Ama biz şunu söylüyoruz; bunların hepsi ortaya çıkacak dedik. Gerçekten de çıkmaya başladı. Bugün burada dinlenen gizli tanıkların verdiği ifadelerde de zaten her şey alenen ortaya dökülmüş durumda. Dosya Yargıtay'a gidecek. Yargıtay'dan döndükten sonra ya dava Yargıtay'da görülmeye başlayacak” dedi.
Editör: Doğu Gazetesi