Maliye Bakanlığı tarafından, geçtiğimiz yıl vergilendirme faaliyetleri değerlendirmesi sonucu vergi dairesi başkanlığı, bulunan 29 il ve 52 il defterdarlığı içinde cari tahsilat oranı açısından 3’ncü olan Erzincan İl Defterdarlığına başarı belgesi verildi. Gelir İdaresi Başkan Yardımcısı Şinasi Candan, Erzincan Defterdarlığını ziyaret ederek personel ile bir araya geldi. Gelir İdaresi Başkan Yardımcısı Şinasi Candan; “Gelir İdaresi Başkanlığı olarak, Erzincan Defterdarlığımız 2012 yılında Vergi tahsilatı çalışmalarında göstermiş olduğu başarıyı paylaşmak amacıyla bir araya geldik. Bizlerde bu yüzden yapmış olduğunuz başarılı çalışmalara destek olmak amacıyla buradayız. 2012 yılında Erzincan Defterdarlığı toplam 128 Milyon 579 bin lira cari tahsilat yaparak, 52 İl Defterdarlığı arasında % 93,3 tahakkuk tahsilat oranıyla Türkiye 3.sü oldu. Buda oldukça büyük bir başarı şu açıdan değerlendirirsek personel yetersizliği diğer kısıtlı koşullar altında önemli bir başarı bu noktada başta Defterdarımız olmak üzere gerçekten önemli bir çalışma azmi ile bu gerçekleşti. Ben Gelir İdaresi Başkanlığı adına hepinize teşekkür ediyorum. Gelir İdaresi olarak 2012 yılında yaklaşık 278 Milyar 750 Milyon vergi tahsilâtı gerçekleştirdik. Bu yıl içinde 317 Milyar 950 Milyon lira gibi bir hedefimiz var. Gelir idaresi olarak, teknolojinin her türlü imkanını kullanarak, önder bir kuruluş olmayı planlıyoruz. Kamu kuruluşları arasında verdiğimiz hizmetler açısından en iyisini yapmaya çalışıyoruz. Teknoloji imkanları gün geçtikçe alınan beyanname sayılarında verilen hizmetlerin elektronik olmasında, bunları mükelleflerimizin kullanımına sunmaktayız. Bugün itibariyle beyannamelerin tamamına yakın bir kısmı elektronik ortamda alınmakta, vergi tahsilâtları bankalar aracılığıyla hızlı bir şekilde gerçekleştirilmekte bunun yanında internet kullanımlarını en hızlı şekilde bilgilendirme amacıyla vatandaşın hizmetine sunmaktayız. Vergi iletişim merkezimizde, her an için mükelleflerimizden gelen sorunları çözüm üretmekteyiz. Yine borç bilgilendirme servisleri kısa mesajları kısa mesajlarla borçları bilgilendirme servisleri bir yandan da denetim yapısını güçlendirerek, kayıt dışı ekonomiyle mücadelede konusunda önemli çalışmalar yapmaktayız. Ben tekrar bu vesile ile 2012 yılında Vergi tahsilâtı çalışmalarında Erzincan Defterdarlığının göstermiş olduğu başarılı çalışmadan dolayı teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Memnuniyetini ifade eden Erzincan Defterdar Vekili Musa Koçulu “ 2012 yılında Maliye Bakanlığımızın hedeflediği, vergi ile ilgili tahsilât çalışmalarında ki bu derecemizden dolayı, Gelir İdaresi Başkanlığımız tarafından bu şekilde onurlandırılmamız bizleri ziyadesiyle memnun etti. Başarının ödüllendirilmesi gerçekten önemli bu başarı Erzincan’da bulunan mükelleflerimizin vergilerini süresinde, vadesinde ödemeleri ve personelimizin gayretleriyle gerçekleşti. Bu anlamda mal müdürlüklerimiz ilçelerde ve ilimizde ki Fevzi Paşa Vergi Dairesi Müdürlümüz başta olmak üzere tüm personelimizi canı gönülden tebrik ediyorum. Başarının devamlı olması önemli 2012 yılı başarısının önümüzde ki yıllarda da aynı şekilde sürdürülmesini canı gönülden istiyoruz. Bu başarı Erzincan’ımızın başarısı olacak. Bu vesile ile tüm personelimizi tebrik ediyorum. Başarılarının devamını diliyorum. Maliye Bakanlığımızın göstermiş olduğu bu başarının ödüllendirilmesi anlamında Vergi İdaresi Başkanlığının temsilcileri olan Şinasi Candan ve ekibine de ilimize hoş geldiniz diyorum. Bu vesile ile 5 yıldır görev yapmış olduğum Erzincan Defterdarlığı Defterdar Yardımcılığı görevinden tayinimin çıkması dolayısıyla önümüzde ki günlerde Erzincan’dan ayrılacağım Erzincan halkımızdan ve mükelleflerimizden helallik istiyorum” dedi.
Konuşmaların ardından Gelir İdaresi Başkan Yardımcısı Şinasi Candan, Erzincan Defterdar Vekili Musa Koçulu’ya başarı belgesini takdim etti.
Editör: Doğu Gazetesi