Milliyetçi Hareket Partisi(MHP) Belediye Başkan Adayı Bekir Aksun,Erzincan Gazeteciler Cemiyetini (EGC) ziyaret ederek çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Erzincan Gazeteciler Cemiyetini Yapılan ziyarete MHP Belediye Başkan Adayı Bekir Aksun MHP Merkez İlçe Başkanı Yavuz Selim İnanç ve yönetim kurulu üyeleri katıldı. 31 Mart’ta yapılacak yerel yönetimler seçimleri için çalışmalara başladıklarını ve bu nedenle bir takım ziyaretlerde bulunduklarını belirten MHP Belediye Başkan Adayı Bekir Aksun önemli açıklamalarda bulundu.


Aksun yaptığı açıklamada, ‘’Ak Parti, Cumhuriyet Halk Partisi, Milliyetçi Hareket Partisi, Saadet Partisi, Büyük Birlik Partisi seçmeni olsun mutlaka bunların oylarıyla birlikte bir yönetim anlayışıyla birlikte yönetim sergilenecek. Onlarsız Erzincan’ı sevk ve idare ettiğimizde eksik kalacağını düşünüyoruz. Bunun için her seçmenin oyuna talibiz. Özellikle hizmet adaletini mahalleler arasındaki farklılıkların hizmet noktasında giderilmesi gerektiğini, Erzincan’da istihdam alanları oluşturmak bu istihdamı da adil bir şekilde bölüşebilme iddiamız var.


En önemlisi de Erzincan’ı mutlaka kanaat önderleri olsun bu memlekette esnaf, bürokrat kim olursa olsun iletişimleri çok güçlü tutarak ortak akılla şehri yönetebilmenin mutlaka bir gereklilik olduğunun farkındayız. Çünkü Erzincan yaklaşık son 15 yılda iyi yönetilmediği noktasında vatandaşların şüpheleri var. Çünkü Erzincan’a Başbakanımız geçen yıl Başbakan olduğu dönemde 13 Şubatta geldiğinde iktidara geldiğimiz günden beri 32 Katrilyon yatırım yapıldı dedi. Ama vatandaşa bunu ben söylüyorum Başbakanımızın elinde mutlaka veriler vardır bu verilere istinaden konuşuyor. Ama Erzincan 32 katrilyon yatırım yapılmış bir şehir mi hiç kimse bu noktada hemfikir değil. 32 Katrilyon yatırım yapılmış bir şehre benzemiyor diyor. O zaman yapılan yatırımların eksik, aksak olduğu kanaati bizlerde var. Vatandaşta bunun serzenişini mutlaka bize iletiyor. Yapılacak maliyetlerin en az maliyetle en kaliteli ve en çok hizmet götürebilmenin mücadelesini vereceğiz Erzincan’da.

Erzincan güzel yaşanılabilir bir şehir güvenli emniyetli herkes doğduğu yer neresi olursa olsun doyduğu bir memleket olarak kabullenmiş bir vaziyette. Komşuluk, insani ilişkileri çok mükemmel. Hangi siyasi parti ve görüşte olursa olsun insanlar birbiriyle el sıkışabildiği mahallelerine 24 saat herkesin girip çıkabildiği bir şehir. Böyle bir şehirde adaleti tesis ederek mutlaka ve mutlaka bu güven ortamını devam ettirmemiz gerektiğini bunun içinde en önemli görevin Belediye Başkanına düştüğü, sadece belediyecilik hizmetleri noktasında değil bunun dışında diğer kurumlarla da iletişimi sağlam ve sıkı bir şekilde tutup aksak ve eksik yönler orada da varsa birlikte masaya yatırılarak giderilmesini sağlayacağız.



Biz insana yatırım yapılmasından yanayız. İnsana değer verilmesinden yanayız, insan eksenli hizmetlerden yanayız. Yapılacak dokunuşların sosyal belediyecilikten mutlaka sonuç alınmıştır daha iyileri yapılmalı ama bugün üretken belediyecilik anlayışı burada tesis edeceğiz. Bundan kastımız Türkiye’de istihtam alanları açılabilmesi için üretken belediyecilik anlayışı içerisinde Erzincan Belediyesi içerisinde bir proje bürosu oluşturmak, burada yatırım yapacak insanların mutlaka ilgilerini dikkatlerini bu alana çekip burada onlara fizibilite etüt çalışmaları yaparak hem sabit yatırım maliyetlerini hem de işletim maliyetlerini hesap edip hazır bir veri sunabilecek veri çerçevesi içerinde yatırım yapılması önerilecek.



  1. yaşayan insanların sermayesini burada tutabilmek için onları bıktırmadan usandırmadan yıldırmadan elinden tutarak mutlaka yapacağı yatırımı destek olunması gerekiyor. Erzincan’da hatıra biayen gelen yatırımların 1-2 sene içerisinde tekrar geriye gittiğini kapatıp gittiklerini gördük. Geçen seçimlerde ray fabrikası 500 kişi çalışacak denildi gittiğimizde sadece güvenlik görevlisi orada olduğunu gördük. Sebebini sorduğumuzda burası kapatıldı denildi. Bizim hep birlikte şunda ittifak yapmamız gerekiyor ki mutlaka yerli sermayeyi tutmamız gerekiyor. Buraya yatırım yapılmasını sağlamamız gerekiyor. Ortak akılla ortak fikirle memleketi sevk ve idare etmeliyiz’’ Dedi.



Erzincan’da seçim stratejimiz bellidir. Yapılacak olanlar Erzincan Belediyesine 01.01.2019 tarihinden sonra seçim bitinceye kadarki kesilmiş olan hiçbir gıda faturasının parası ödenmeyecektir. Çünkü bunlar seçim yatırımı olarak kullanılmış olarak kabul edeceğiz. Bunun için bütün vatandaşlarımı bu konuda uyarmak istiyorum. Belediyeye bin gıda paket verdim, 200 paket gıda verdim işte sosyal belediyecilik anlayışı içerisinde diyorsa eğer o üç aylık dilim içerisinde bunların faturası ödenmeyecek çünkü bunlar seçim yatırımı olarak kullanılmıştır’’ Dedi.


MHP Erzincan Belediye Başkan adayı Bekir Aksun, Erzincan’da seçimin kaderini CHP seçmeni belirleyeceğini ifade ederek, CHP seçmeni Belediye Başkanı ile Belediye Meclis üyesini seçebilecek düzeyde olduğunu söyledi.

Milliyetçi Hareket Partisinin Türkiye’de ivmesi yükselen bir parti konumunda olduğunu dile getiren Aksun, bu nedenle problemleri çözebilecek, kudretteyiz, herkes bizim yürüttüğümüz Belediyecilik hizmetlerinden memnun kalacaktır dedi. Yapılan konuşmaların ardından Erzincan’da görev yapan basın mensupları ile Erzincan üzerine bir süre sohbet edilerek program sonlandı.

Editör: Doğu Gazetesi