Dünyagöz Hastanesinin Erzincan’da açıldığı günden itibaren yoğun ilgi görüyor. Türkiye’de 18. Hastanesini Erzincan’da açan Dünyagöz Hastanesi bölgeye de hitap ediyor.
Konuyla ilgili olarak açıklamada bulunan Dünyagöz Hastanesi Müdürü Savaş Şirinocak 3 doktor ve 42 personel olmak üzere 45 kişilik ekip ile çalışmalarına devam ettiklerini söyleyerek destek ekipleri ile hiçbir operasyonda sıkıntı yaşamadıklarını vurguladı.
Gün geçtikçe ilerleme kaydedeceklerini söyleyen Şirinocak acil servis bölümünün ilerleyen günlerde hizmete açılabileceğini belirtti. Bölgenin tüm sıkıntılarını gidermek için ellerinden gelen gayreti göstereceklerini belirten Şirinocak büyük şehirlerde ki hastanelerde bulunan son teknoloji aletlerin Erzincan’da ki hastanede de bulunduğunu vurguladı.
Konuyla ilgili olarak açıklama yapan Hastanesi Müdürü Savaş Şirinocak açıklamasında; “İlk olarak tüm Erzincanlılara buradan selamlılarımızı gönderiyoruz. Dünyagöz grubunun 18. hastanesinin Erzincan’a açmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Burası Bölge olarak bölgeye hitap edeceği için birçok göz hastalığına burada doktorlarımız vatandaşlarımıza hizmet sunacaklar. Doktorlarımız sayesinde inşallah birçok göz hastalığına şifa bulunacak. Buranın başhekimliğini Dr. Hakan Özkan yapıyor. Medikal kadromuzda onun dışında Mustafa Reşit Küçük, kendisi Ankara Şubemizden ve İstanbul’dan da Op. Dr. Turgay Özbilen bizlere eşlik ediyor. Onun dışından Anestezi ekibimiz ve burada çalışan 45 tane personeliyle Erzincan halkına hizmet edeceğiz. Bu hastane toplamda 2384 m2 alan üzerinde kuruldu ve 3 katlı bir bina halinde vatandaşlara hizmet vermekteyiz. Burada Erzincan halkına göz ile ilgili bugün İstanbul’daki, Ankara’daki hastanelerimizde donanım, ekipman ve operasyon olarak ne yapılıyorsa bir tek Erzincan halkına değil bu bölgedeki diğer illere de bu hizmeti getirmiş bulunmaktayız. Burada retin hastalıklarından, şaşılığa, çocuk göz hastalıklarından oküloplastiğe, glokomdan göz nörolojisine ve üveite kadar tüm branşlarda göz sağlığı üzerinde hizmetler sunacağız. Bunun yanı sıra buradaki katarak ameliyatları son teknoloji ürünü femtosaniye lazer diye bir ürünümüz var. Onlarla bu operasyonlar yapılacak. Bu ekipmanlarla beraber miyop, hipermetrop ve astigmat tedavileri Dünya’da geliştirilmiş en ileri teknoloji olan bir cihazımızla da gerçekleştirilecek. Aynı zamanda buradan dışarıdan İstanbul’dan diğer medikal kadromuzda çok önemli isim olan hekimlerimiz bizlere burada her zaman destek ekip olarak katkıda bulunacaklar. Erzincan’a gelip çok önemli vakalarda bizlere yardımcı olacaklar. Başlangıç olarak dediğim gibi 3 göz doktoru, 1 anestezi ve 1 dahiliye olarak branşımızı aldık. Ama ilere de artı 2 kadro olarak burada göz doktoru sayısını5’e çıkarmayı düşünüyoruz. Dediğim gibi bölgede Sivas, Erzurum, Gümüşhane, Kelkit ve Bayburt’a yani sadece bize değil buradaki göz hastalıkları üzerine tedavi olmak isteyen vatandaşlarımızın hizmetine tamamen açık bir kurum olarak hizmet vereceğiz. Bizim acil servisimiz şu anda hastane içerisindeki herhangi olabilecek aktivasyonlara karşı kuruldu. Ama ilerleyen dönemde şirketimiz böyle bir yapılanmanın içerisine girerse zamanı geldiği zaman kamuoyu ile paylaşılacaktır” dedi.
Editör: Doğu Gazetesi