Merkezde, Emniyet Genel Müdürü Selami Altıok, Yıldırım'a, yeni yıla güven ve huzur içinde girilmesi için alınan tedbirler hakkında bilgi verdi.

Şu anda, 81 ilde aktif olarak 105 bin polisin görev başında olduğunu belirten Altıok, 160 bin polisin ise her an göreve çağırılacak şekilde beklediğini söyledi.

Yeni yıl öncesinde, asayiş uygulamaları ve terör operasyonları gerçekleştirdiklerini ifade eden Altıok, MOBESE kameralarından merkeze aktarılan görüntüleri Başbakan Yıldırım'a anlattı.

An itibarıyla Türkiye'de herhangi bir sorunun söz konusu olmadığını bildiren Altıok, vatandaşın yeni yıla huzur içinde girmesi için çalıştıklarını kaydetti.

Başbakan Yıldırım da Altıok'a teşekkür ederek, "Allah yar ve yardımcınız olsun." dedi.

Bilgisayar başında, Türkiye'nin dört bir yanından gelen görüntüleri inceleyen polislerin yanına giden Yıldırım, buradaki ekiplerin yeni yıllarını kutladı.

Başbakan Yıldırım daha sonra canlı olarak bağlandığı Erzincan İl Emniyet Müdürü Bülent Şensoy, Diyarbakır Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, İstanbul İl Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan, Kayseri İl Emniyet Müdürü İbrahim Kulular ve Samsun İl Emniyet Müdürü Vedat Yavuz'dan illerindeki son durum hakkında bilgi aldı.

Vali Güzeloğlu ve il emniyet müdürlerinin, "illerinde herhangi bir sorunun olmadığını" söylemesi üzerine Yıldırım, tüm personelin yeni yılını kutladı. Yıldırım, fedakarca çalışan güvenlik güçlerine gayretlerinden dolayı teşekkür etti.

Editör: Doğu Gazetesi