Silahlı Terör örgütüne üye olma suçlaması ile Erzincan Ergenekon davası 7. Yılında karara bağlandı. Yargıtay Ceza Genel Kurulu, 11. Ceza mahkemesinde 2016’nın son günlerinde tüm sanıkları için berat kararı verildi.

İçlerinde dönemin 3. Ordu Komutanı Saldıray Berk, Cumhuriyet Başsavcısı İlhan Cihaner ve bir çok Erzincanlı esnaf ve çalışanın sanık olarak bulunduğu Ergenekon Silahlı Terör Örgütü soruşturmasını yürüten özel yetkili savcılar Osman Şanal ile Taner Aksakallı ile ilgili olarak ta Hakimler ve Savcılar Yüksek kuruluna yazı yazılmasına karar veren Yargıtay Ceza Kurulu sanıklardan elde edilen tüm eşyaların da iadesine karar verdi. Sanıklar hakkındaki tüm suçlamaları kaldıran Yargıtay bu kararını Adalet Bakanlığı’na da gönderdi.

Erzincan’da av malzemesi ve bayiliği yapan Yaşar Baş, sosyal medya üzerinden de beratın kesinleşme kararını duyurdu. Yargıtay Ceza Genel Kurulu 11. Ceza dairesinin verdiği berat kararına ilişkin kararını sosyal medya üzerinden yayınlayan Baş, Kendileri ile ilgili suçlamalarda bulunan şahısların büyük bir kısmının hapiste olmasından mutluluk duyduğunu kaydetti. Yaşar Baş, halen dışarıda olan kişilerle ilgili olarak ta mahkeme hazırlıklarına başladığını belirtti. Kendisini suçlayan insanların(Vay Yaşar Vay) diyenlerin büyük bir kısmının Fetö ile bağlantılı insanlar olduğunu belirten Yaşar Baş “Zaman her şeyin ilacıdır. Bir çoğunuz vatan hainliğinden içeridesiniz. Ama dışarıda gezenler var hala. Sıra size de gelecek. Bundan şüpheniz olmasın. Allah doğrularla beraberdir. Dün Ergeneko’nun kitabını yazanlar, bu gün Fetö aşağı Fetö yukarı haberleri yapıyor.” diyerek yeni mahkeme sürecinin sinyallerini verdi. 

Editör: Doğu Gazetesi