Fuara katılan Erzincan Valisi Ali Arslantaş, MÜSİAD Erzincan Şubesi tarafından açılan stantta bulundu ve Türkiye’nin ileri gelen işadamları ile görüşerek Erzincan’a yatırım çağrısı yaptı.

 
Yerli ve yabancı binlerce iş adamını Türkiye’nin en iyi iş platformunda bir araya getirmek amacıyla düzenlenen MÜSİAD EXPO Fuarında Erzincan’da yer aldı. Basım-yayın-medya, danışmanlık ve eğitim, dayanıklı tüketim, gıda, hizmet, inşaat, lojistik, makina, sağlık, savunma sanayi ve tekstil gibi önde gelen birçok sektörün yer aldığı MÜSİAD EXPO 2016’ya Erzincan Valisi Ali Arslantaş ve MÜSİAD Erzincan Şubesi öncülüğünde 30 işadamı katıldı.

 

Sektör temsilcilerini bir araya getiren dünya çapında önemli bir fuar olan MÜSİAD EXPO’ya bizzat katılarak Erzincan için yatırımcı davetinde bulunan Erzincan Valisi Ali Arslantaş, MÜSİAD Erzincan Şube Başkanı Murat Yurt ve yönetim kurulu üyeleri ile birlikte fuara katılan sektör temsilcilerini bir bir ziyaret ederek başta Erzincan olmak üzere 23 ili kapsayan teşvik ve yatırım paketi hakkında bilgiler verdi.
 
 
MÜSİAD EXPO 2016’ın Erzincan için büyük önem arz ettiğini ve Erzincan’ın marka değerine katkı sağlayacak bir fuar olduğuna vurgu yapan Erzincan Valisi Ali Arslantaş, hükümetimizin açıklamış olduğu Doğu ve Güneydoğu’da 23 ilde yatırımları artıracak olan teşvik paketi hakkında önemli görüşmelerin sağlandığına dikkat çekerek; “Yaklaşık 10 bin işadamının, 750 civarında firmanın ve 200 bin ziyaretçinin katıldığı MÜSİAD EXPO’da Erzincan 90 metre kare standı ile yer aldı. MÜSİAD Erzincan Şube Başkanımız Murat Yurt ile fuara katılan firmaların tamamına Erzincan hakkında bilgi ve broşür içerikli dokümanlar verdik. İnanıyorum ki kısa zamanda Erzincan’da yatırım patlaması yaşanacak. Türkiye’nin çeşitli illerindeki Erzincanlı işadamı hemşehrilerimizle toplantıda bir araya geldik, Erzincan’a yatırım çağrısında bulunduk. Önemli bir husus, Erzincan standının haricinde Türkiye Kayak Federasyonu tarafından açılan stantta Ergan Dağı Kayak Merkezinin tanıtımı yapıldı. Böylece Erzincan, EXPO fuarında iki ayrı stantta ekonomik, kültürel ve turizm alanlarında tanıtılmış oldu.


Fuarın son gününde Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı Sayın Binalı Yıldırım’ın da katılımıyla işadamlarımızla yemekli toplantıda bir araya geldik. Fuarda stant açan tek il Erzincan’ın olması da yatırımcıların ayrıca ilgi odağı oldu. Erzincan’ın tanıtımında öncülük eden MÜSİAD Erzincan Şubesini, katılımcı işadamlarımızı ve Türkiye Kayak Federasyonunu katkılarından dolayı tebrik ediyoruz” dedi 

Editör: Doğu Gazetesi