Sebahattin Karakelle 15 Temuz’da istiklal mücadelesi verdiğimizi, Türkiye’nin demokrasi adına dünyaya örnek olduğunu ve bu milletin söz konusu vatan ise bir olduğunu beraber olduğunu dünyaya kanıtlamış olduğunu söyledi.

Karakelle’nin konuşması sırasında ki satırbaşları ise şöyle;

DEMOKRASİ ADINA DÜNYAYA ÖRNEK OLDUK

2016-2017 Eğitim Öğretim yılının Erzincan’da açılmasının gurur verici olduğunu söyleyen Karakelle, Türkiye’nin 15 Temmuz’da ikinci istiklal mücadelesi verdiğini de sözlerine ekledi.

Karakelle konuşmasında; “2016-2017 Eğitim öğretim yılımızın açılışını yaptık. Erzincan tarihi bir gün yaşadı. Başbakanımız buradaydı. İlköğretim haftasının açılışının Erzincan’da yapılması ayrı bir gurur verici bir şeydi. Eğitim öğretim yılının ülkemiz için hayırlı uğurlu olmasını diliyoruz. 15 Temmuz’u yaşadık ülkemiz bir uçurumun eşiğinde geri döndü. 15 Temmuzda 2. İstiklal mücadelesini verdik. Çanakkale’de de mücadele verdik ama o zaman düşman belliydi. Ama şimdi düşman belli değildi. FETÖ ve yandaşları bir darbe girişiminde bulundu. Bizde 27 gün boyunca meydanlara inerek mücadelemizi verdik. Her biriniz 27 gün boyunca meydandaydınız ve demokrasi adına dünyaya örnek olduk. Hiçbir millet bunu yapmamıştır. Biz bu milletin söz konusu vatan ise bir olduğunu beraber olduğunu dünyaya kanıtlamış olduk” dedi.

17 ARALIK SONRASI FETÖ İLE OLAN CEZASINI ÇEKER

17 Aralık operasyonları sonrası FETÖ terör örgütü ile bağları olan ile olmayanların ayırt edileceklerini belirten Karakelle, ak ile karayı birbirinden ayıracağız dedi.

Karakelle; “Bazı dış güçlerin subayları da FETÖ’ye yardım ettiğini gördük. Mücadelemiz bundan sonra da devam edecek. Bu mücadelede 17 Aralık’tan beri devam ediyor. Gerek Cumhurbaşkanımız gerekse Başbakanımız diyor ki 17 Aralık tarihinden sonra bu hainlere ortak olmuşsa bağlarını koparmayıp ilişkilerine devam etmişse, FETÖ’ye hain dememişse cezasını mutlaka çekecek. Eğer suçsuzlar da varsa adalet ile suçlular ayıklanacaktır. İllerde başbakanımızın girişimi ile komisyonlar oluşturulacak, bunlar vasıtasıyla müracaatlar tekrar incelenecek ve gözden kaçan bir şeyler veya yanlış tespitler var ise ihraç edilmişse onlar da kanun hükmünde kararname ile geri dönebilecekler” dedi.

HASTANENİN 2 YIL İÇERİSİNDE TAMAMLANMASI PLANLANIYOR

Erzincan’da devlet hastanesi yerine düşünülen ve bazı vatandaşların tepkisine neden olan cami projesi ve hastane ile ilgili de bilgiler veren Karakelle, 2 yıl içerisinde hastanenin tamamlanacağını söyledi.

Karakelle açıklamasında; “Erzincan ile ilgili konulara gelince hastane durumu ile ilgili bilgiler vermek istiyorum.

Camiler bir milletin tapusudur. Bizler de şehrin kimliğini yansıtacak neden bir cami olmasın diye düşündük. Örneğin Terzibaba Camimiz var mimarisi nedeniyle şehrin kimliğini yansıtmıyor. Bu demek değildir ki cami için hastane kaldırılıyor. Hastanemizin alanı oldukça büyük. Ayrıca hastane bittikten sonra biz aşağıda yine poliklinik hizmetlerinin verilmesini istedik bunu sağlık bakanlığımıza ilettik. Yani urayı komple kapatma gibi bir düşüncemiz yok.  Belediye başkanımızın da bazı yanlış açıklamaları oldu. Ancak hepimizin ortak kanısı merkezin göbeğinde poliklinik hizmetleri devam etsin. Bu yönde çalışmalarımız devam edecek.

Tıp fakültemizin 300 yataklı ihalesi vardı. Sağlık Bakanı sayın Recep Akdağ’ın Erzincan ziyaretinde hastane ile ilgili b ilgiler aldı. Birkaçında değişiklik talep etti. Bunlardan biri acil ile ilgiliydi. Birkaç bölümle ilgili de tespitleri oldu ve ilgili Sağlık Bakanlığı inşaat emlak bölümüne de bunları iletmişti. Bu sürede bunlar tamamlanamamış aldığım bilgi bu süre 15 gün uzamış. Bunlar ilave edilerek tekrar 15 gün sonra ihalesi yapılacak. Doluluk oranı %90 olduğunu biliyoruz. Günlük baktığımızda bazen 5 bin olabiliyor. Bunlar iyi tedavi için geliyor bunu biliyoruz. İlkbahar gelmeden işin başlaması en büyük temennimiz. 2 yıl içerisinde tamamlanması planlanıyor” dedi.

PROJELERİNİZİ BİZE ULAŞTIRIN

Milletvekili Karakelle, herkesin Erzincan için düşündüğü projeleri parti il başkanlığına bırakmaları istedi.

“Sayın başbakanımız sayesinde 23 ilin kalkınması için bazı projeler hazırlandı. Bu illerin ekonomisine katkı amacıyla tarım, sanayi ve hayvancılık alanlarında ciddi yatırımlar yapılacak. Her ilde tespitler yapılıyor. Erzincan tarım ve hayvancılık bölgesi bu yüzden bu alanda bir fabrika olmalı. Bir diğeri ise sanayiye yönelik olmalı diye düşünüyoruz. Biz herkesin görüş ve isteğini yazılı olarak il başkanlığımıza ulaştırmalarını istiyoruz. Erzincan’ın hangi yatırımlara ihtiyacı var, istihdam problemini nasıl çözeriz, tarım ve hayvancılığı nasıl daha aktif hale getiririz, gibi herkesin bir düşündüğü bazı projeler olabilir bize bunları ulaştırın.”

CAZİBE MERKEZİYİZ

Erzincan’ın iklimi, doğası, toprağı ve misafirperverliği ile cazibe merkezi olduğunu belirten Karakelle; “Erzincan’a gelmek isteyen çok iş adamı var. Erzincan son zamanlarda cazibe merkezi haline geldi. Gerek Başbakanımız sayesinde gerekse iklimin uygun oluşu, toprağın bereketli oluşu, birde Erzincan insanının misafirperver olması nedeniyle cazibe merkeziyiz” dedi.

SULAMA SORUNLARI ÇÖZÜLECEK

Karakelle, Sulamada var olan projelerin devam ettiğini ve Turna Çayırı barajının Harran Ovası olacağını söyledi.

“Devam eden bazı projelerimiz var, bunlardan bir tanesi Turna çayırı barajı. İnşallah 2017 yılında kapalı sistem ile sulama gerçekleştirilecek. Orası her zaman söylediğimiz gibi Harran ovası olacak. Diğeri ise sağ sahil ile ilgili problem vardı bunları da aşacağız. Nasıl aşacağız derseniz eğer, Ballıca barajının şu anda planlaması bitti proje aşamasına geçiliyor. Proje de çok hızlı ilerliyor, projenin bitmesi halinde de ihaleye geçeceğiz. Sağ sahilde 8 göletimiz var bunların ihalesi yapılmış hızla diğerlerinin de yapımı devam ediyor. En büyük problemimiz sulama ve bunu çözüyoruz söylemiş olayım.”

ET SÜT KURUMU KASIM’DA ÜRETİME BAŞLAYACAK

Et Süt kurumunun Kasım ayı içerisinde deneme üretimlerine başlayacağını ifade eden Milletvekili Karakelle, Erzincan’ın 11 ilin bölgesi olması sebebiyle pastadan en büyük payı alması gerektiğini söyledi.

Karakelle Et Süt Kurumu Beyaz Et Entegre Tesisi ile ilgili bilgiler vererek yaptığı açıklamasında; “Et süt kurumunun bu gün çiftçilerle sözleşmesi yapılacak. Kasım ayı içerisinde de üretime geçilecek yani düğmeye basılmış olacak. Çiftlik sıkıntımız var, bunları çözmemiz gerekiyor. Şu an Erzincan’da mevcut çiftliklerin kapasiteleri 600 Bin’i doldurmuyor. Yeni çiftlikler var 50 Binlik. Ama bu yıl Tarım bakanlığı Türkiye genelinde 50 Bin’liklere değil 25 Bin’likleri ilan etmiş. Biz de 50 Bin’liklere müracaat etmişiz ki her projenin proje sahiplerine 35 Bin maliyeti var. Tarım Bakanı’na bunu ilettik. Erzincan’ın bir ayrıcalığı olsun çünkü Türkiye’de sadece Erzincan’da Et Süt Kurumu Beyaz Et Entegre Tesisi bulunuyor. Bu nedenle pastadan büyük payı almamız gerekiyor. Biz 11 ilin bölgesiyiz, Et süt kurumunda Kasım ayı içerisinde üretime başlayacağız inşallah” dedi.

RAYLI SİSTEM ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

Erzincan’a yapılması planlanan raylı sistem ile ilgili de bilgiler veren Karakelle; “Raylı sistem ihtiyaç mı değimli elbette tartışılır. Ancak şimdi bizim üniversiteye giden öğrencilerimizden çok şikâyet geliyor. Taşımada sıkıntılar olduğu söyleniyor. Şehir ile üniversite entegre olmalı ki şehir kalkınabilsin. Her 15 dk’da üniversiteye taşıma yapabilmemiz için bunun yapılması gerekiyordu. Çalışmalar devam ediyor güzergâhlar belirleniyor. İleriki zamanlarda neler olacağını hep beraber göreceğiz” dedi.

 

Erzincan Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Recep Demirci ise Milletvekili Karakelle’nin kendilerini sık sık ziyaret ettiğini ve bundan oldukça memnuniyet duyduklarını ifade ederek teşekkür dileklerini iletti.  

Editör: Doğu Gazetesi