Erzincan’da meydana gelen ve gündeme bomba gibi düşen kedi vahşeti, Erzincanlı vatandaşları derinden üzdü. Erzincanlılar hem sosyal medyada hem de çeşitli platformlarda yaşanan hadiseyi kınayarak Erzincan halkına yakışmayan bu durumun faili ile ilgili gerekli cezaların verilmesini istediler

Erzincan’da uzun yıllar gazetecilik ve yazarlık yapan Halil İbrahim Özdemir (61), Üzümlü'deki bağ evine gidince tarımsal sulama için kullandığı 2.5 metre derinliğindeki havuzun içerisinde yaban tavşanı ile karşılaşmıştı. Bir süre önce boş havuza düştüğü tahmin edilen tavşanı yakalamak için uzun süre uğraşan Özdemir, kovalamaca ardından tavşanı yakalamıştı. Yakaladığı tavşana özel bir ilgi ve sevgi ile yaklaşan Özdemir, korku içinde olan tavşanı öperek tekrar doğaya salmıştı.

Bu olaydan henüz birkaç gün geçmişken Erzincan gündemine bir askerin kediye yaptığı işkence bomba gibi düştü. Er olduğu anlaşılan Taner H. Ordu evi önünde kediye önce yumruklar salladı ardından tekmeleyerek öldürdü. Kedi vahşeti ile tekrar gündeme gelen Erzincan halkı, kediye yapılan işkenceyi şiddetle kınadı. Erzincanlılar Gazeteci Özdemir’in davranışının Erzincanlıların gerçek kimliğini ortaya çıkardığını söylediler.

Gülsüm A. İsimli bir vatandaş açıklamasında; “Erzincan’ın bu olaylarla anılması hepimizi derinden üzmüştür. Adı üstünde Erzincan candır ve bütün canlara değer verir” dedi.

Esnaf Fecri Aydın ise açıklamasında; “Erzincan’da meydana gelen olay bizi derinden üzdü. Biz hayvan severler olarak böyle şeylere karşıyız ve bu tür olayları da kınıyoruz” diyerek tepkisini dile getirdi.  

Editör: Doğu Gazetesi