Etkinlik kapsamında Erzincan Belediyesi önünde bir araya gelen vatandaşlar, Erzincan Belediyesi Mehteran Takımı öncülüğünde ellerindeki Türk bayrakları ve meşalelerle Halit Paşa Caddesi'nden, Cumhuriyet Meydanı'na kadar yürüdü.

Cumhuriyet Meydanı'nda Kur'an-ı Kerim okunmasıyla başlayan programda, Suriye'nin Afrin bölgesinde yürütülen Zeytin Dalı Harekatı'nda görev yapan Mehmetçik için dua edildi.

Alanda konuşan Erzincan Valisi Ali Arslantaş, 100 yıl önce ecdadın sıkıntı başlayınca bu yurdu koruma sevdasına düştüğünü belirterek, "Halit Paşa'dan, Kazım Karabekir Paşa'yı ve onların kahraman askerlerini sevgi, saygı, muhabbet ile anıp selamlıyoruz. Yurt ettiğimiz bu toprakları yurt tutmak için şu anda Zeytin Dalı Harekatı kapsamında Afrin'de olan babayiğitlerimizi, koç yiğitlerimizi, yavrularımızı sevgi, saygı muhabbet ile anıp selamlıyoruz." dedi.

Erzincan Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy ise yüzyıllar önce bu topraklarda büyük zulümlerin yaşandığını, işgal altındaki bu topraklarda her türlü melanetin olduğunu, bu toprakları savunmak için Çanakkale'de Dumlupınar'da vatan evlatları şehit olurken Ermenilerin Erzincanlılara büyük zulümler yaptığını ifade etti.

Başsoy, "Başınız dik gezin gazilerimiz dün Kıbrıs'ta da biz bu zaferi yazdık, Kore'de yazdık. Bugün de kimse endişelenmesin Allah'ın izni keremi ile Suriye'de de yazacağız, Irak'ta da yazacağız. Nerede başı darda kalmış biri varsa Türk ordusu, Mehmetçik'imiz orada olacak." diye konuştu.

3. Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Mehmet Özoğlu, Sanayi ve Ticaret Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı İsmail Yücel, Emniyet Müdürü Bülent Şensoy, Jandarma Komutanı Hasan Aksoylu ile vatandaşların katıldığı program, Güray Telli idaresindeki Erzincan Belediyesi Mehter Takımı konseri ile sona erdi.

Editör: Doğu Gazetesi