Türkiye Basketbol Federasyonu Erkekler Bölgesel Basketbol Liginde (EBBL) başarılı sonuçlar elde ederek, kendisinden onlarca kat bütçeye sahip takımları tek tek yenerek saf dışı bırakan Erzincan Gençlik Spor Kulübü Basketbol takımı, 2 lig için en kritik maça çıkacak. Kendi sahasında Ankara Turgut Özal Üniversitesi Basketbol takımı ile karşı karşıya gelecek olan Erzincan ekibi taraftar desteğini arkasında görmek istiyor.

EBBL 1 grup müsabakalarında yaptığı 10 maçın 7’sini kazanarak topladığı 17 puan ile gurubu ikinci tamamlayan Erzincan Gençlik Spor Kulübü Basketbol takımı 2’lige yükselme gurubunda mücadele verdi.

EBBL 2 gurupta ise yine 10 maç oynayan Erzincan ekibi bu maçlardan 6 maçı kazanarak 16 puanla guruptan üçüncü olarak ayrıldı ve 2 lig play-off maçlarına katılma hakkı kazandı.

İlk eleme maçında diğer gurubu ikinci olarak tamamlayan Gaziantep Büyükşehir Belediye Spor Basketbol takımı ile karşı karşıya gelen Erzincan ekibi evinde oynadığı 3’lü serinin ilkini 80–65 kazandı. İkinci maçı Gaziantep’te oynayan Erzincan ekibi bu maçı da 67–60 kazanarak seriyi 2-0’a getirdi ve rakibini eledi.

Erzincan Gençlik Spor Kulübü 2 lige yükselme Play-off yarı final maçında 6 Mayıs 2016 Cuma günü saat 18.00’da Erzincan’da daha önce kendi sahasında yendiği Ankara Turgut Özal Üniversitesi takımı ile karşı karşıya gelecek.

Erzincan Gençlik Spor Kulübü Basketbol takımı oyuncuları ve yöneticileri bu maçın Erzincan’da oynanacak olan son maç olduğuna dikkat çekerek, Tüm Erzincan halkını bu maçı izlemek ve takıma destek vermek üzere Cuma günü 13 Şubat Spor salonuna beklediklerini söylediler.

Erzincan ekibi yarı final müsabakalarında yine 3’lü seri maçları yapacak ve bu maçlardan 2 maçı alan takım Türkiye’nin en iyi 6 takımının mücadele edeceği final grubuna kalacak.

Şimdi Tribünde yerini alma zamanı haydi Erzincan. 

 

Editör: Doğu Gazetesi