Yapılan çalışmalara örnek olarak, Erzincan MEB son dört gün içerisinde dört ayrı program düzenledi.
Erzincan Millî Eğitim Müdürü Aziz Gün İlk olarak Geçit beldesinde bulunan Dr. Cahit Ziya Ulukök İlk ve Ortaokulu’nu ziyaret etti.
Sınıfları gezdikten sonra Okul Müdürü Yusuf Arslan ve Müdür Yardımcısı Cemil Kızıltuğ ile bir süre sohbet eden Gün okulun fiziki durumu hakkında bilgi aldı.
Daha sonra 10/09/2014 Çarşamba günü saat 16.30´da Öğretmenevi Toplantı Salonu´nda değerlendirme toplantısı yapıldı.
Aziz Gün´ün başkanlığında 10/09/2014 Çarşamba saat 16.30´da Öğretmenevi Toplantı Salonu´nda İl Millî Eğitim Müdür Yardımcısı Yahya Tekin ve tüm okulların Müdür Başyardımcıları ile Müdür Yardımcılarının katılımlarıyla 2014-2015 Eğitim-Öğretim yılı öncesi genel değerlendirme toplantısı yapıldı.
Hizmetiçi Eğitim Kursları kapsamında 9-10 Eylül 2014 tarihlerinde ise Cumhuriyet Ortaokulu´nda Görsel Sanatlar Eğiticilerin Eğitimi Semineri düzenlendi.
Görsel Sanatlar Dersi (1-8 sınıflar) yenilenmiş ve ilk defa 5-8 sınıflarda uygulanacak olan seçmeli Görsel Sanatlar dersi öğretim programı oluşturulmuştur. Seminerde söz konusu her iki programın oluşturulma ve yenilenme gerekçesi, programların genel yapısı, amaçları, öğrenme alanları, öğrenme öğretme yaklaşımları, ölçme ve değerlendirme anlayışları, uygulanma esasları, kazanımların neyi ifade ettikleri ve örnek ders işleme planı ile yöntemler anlatıldı.
Son olarak 11.09.2014’de ise İl Millî Eğitim Müdürü Aziz Gün, özel eğitime ihtiyacı olan öğrencilere yapılacak kompleksle ilgili belirlenen arsada Erzincan Valisi Abdurrahman Akdemir ile birlikte incelemelerde bulundu.
Erzincan’da bulunan özel eğitime ihtiyaç duyan eğitilebilir ve öğretilebilir durumdaki öğrencilerin daha sağlıklı bir ortamda eğitim görebilmeleri için Vali Abdurrahman Akdemir’in direktifleri doğrultusunda yapılan çalışmalar neticesinde belirlenen arsa ile ilgili olarak tahsis ve diğer iş ve işlemler başlatıldı.
Editör: Doğu Gazetesi