Milletvekilleri ortak basın açıklamasında şunlara yer verdiler; “13 Şubat, yanmış yıkılmış Anadolu’nun külleri üzerinde yeniden kurulan Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerinin harcına Erzincanlı yiğitlerin kanlarını döküp canlarını verdiği gündür.

Bu kutlu günün 98. Yılını kutluyoruz.

98 yıl evvel ilimizin ve 17 Şubat’ta kurtuluşunu kutlayacağımız Tercan’ın düşman işgalinden kurtulduğu bu günlerde, cennet vatanın müdafaasında gösterilen birlikteliği yeniden ortaya koymak mecburiyetindeyiz.

Orta doğudaki gelişmeler ile tek devlet, tek millet, tek bayrak sevdamızı içine sindiremeyen, eli kanlı terör örgütünün Güneydoğu’da yaptıkları zulüm karşısında, bu birlikteliği göstermek durumundayız.

Kurtuluşumuzun 98. Şeref yılını kutladığımız bugünde, Erzincan’ımız siyasi, sosyal ve ekonomik yönden kalkınan, büyüyen yeni Türkiye ile birlikte, gelişmelerden payına düşeni almaktadır.

Eğitimde, sağlıkta, tarımda, turizmde, ulaşımda, güvenlikte önemli yatırımlara imza atılmıştır. Son 14 yılda kamu alanında ilimiz 5 milyarı aşkın yatırım ve destek almıştır.

Kudaka projeleri, ilimize kazandırılan yeni derslikler, kentsel dönüşüm projeleri, sürekli gelişen Ergan dağı tesisleri, Çayırlı yöresine hayat verecek Turna Çayırı Barajı, projelendirilen göletlerimiz, sürekli kendini yenileyen ve geliştiren üniversitemiz ve sağlık hizmetlerinde ilimizi zirvelere taşıyan tıp fakültemiz ile et süt kurumu tavuk entegre tesislerimiz geleceğe daha umutlu bakmamızı sağlayan projeler olarak hayata geçiyor.

Bunların gerçekleşmesinde emeği geçen başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, Başbakanımız Sayın Prof. Dr Ahmet Davutoğlu ve Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanımız Sayın Binali Yıldırım’a hemşehrilerimiz adına şükranlarımızı arz ediyoruz.

Ortak Tarihimizin, ortak kültürümüzün bizi kardeş ilan ettiği bin yıllık bu coğrafyada, birlik ve beraberliğimizi bozmaya kimsenin gücü yetmeyecek, ulvi duyguların zirve yaptığı kurtuluş günlerimizde birlikteliğimiz daha da güçlenecektir.

Bu duygularla Can Erzincan’ımızı ve bütün vatan topraklarını bizlere bahşeden Aziz Şehitlerimizi bir kez daha rahmetle anıyor,

İlimizin kurtuluş gününde ve 17 Şubat Günü kutlayacağımız Tercan’ımızın kurtuluşunda Aziz Hemşehrilerimize saygı ve muhabbetlerimizi sunuyoruz.

Editör: Doğu Gazetesi