Milletvekilleri mesajlarında; “Kandil geceleri, insanımızın gönlünü aydınlatan, toplumumuzun manevi değerlerinin güç kazandığı, birlik ve beraberliğimizin pekiştiği, selamlaşmanın, paylaşmanın, komşuluk ve akrabalık hukukunun arttığı çok özel geceler olup, manevi iklimin en güzel şekilde yaşandığı gecelerdir. Miraç Kandili de bu kutlu gecelerden biri olarak ruhumuzu miraca erdirme gecesidir.

 

Miraç beşer olmaktan , insan olmaya yükseliş anlamına gelmektedir. Bu yönüyle iç huzurumuzun, muhabbet ve kardeşliğimizin zedelenmeye başladığı, öfke,kibir ve gururla köpüren nefislerin duygularımıza, vicdanlarımıza hükmettiği, Aklıselimin  ve sağduyunun sesini yeteri kadar duyuramadığı bu günlerde miraç kandilimizi  baş tacı edelim.

 

Bütün insanlığın selameti için iyiliği, barışı, dostluğu, kardeşliği, paylaşmayı ve merhameti yüceltmek için çalışalım.

 

Tarih boyunca bizler farklılıklarımızı zenginlik olarak kabul eden medeniyetlerin mimarı olmuşuz. İnanıyorum ki, bu kandil gecesi, insanımızın gönlünde bu yönde bir meşale tutuşturacak, kaybolmaya yüz tutan manevi değerlerimizin ve insani hasletlerimizin hatırlanmasına vesile olacaktır.
Bu kutlu gecede Yüce Mevla’ya açılan ellerin, O’na yönelen gönüllerin ve yapılan duaların Aziz Hemşehrilerimize, Yüce Milletimize ve tüm İslam Alemine hayırlar getirmesini dileriz” dediler.

Editör: Doğu Gazetesi