İçinde bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesi’ni de barındıran; başı rahmet, ortası mağfiret, sonu ise cehennemden kurtuluş olan Ramazan ayı; insanlar arasında paylaşma ve dayanışma duygularının doruğa çıktığı, gönüllerin birleştiği, dostluk ve kardeşlik duygularının yoğunlaştığı, cömertliğin ve yardımseverliğin zirveye ulaştığı bir aydır. Ramazan ayı günah ve hatalardan arınmak, varsa kırdığımız kalpleri onarmak; birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularımızı pekiştirmek için önemli bir fırsattır. Bu ay aynı zamanda insanî ve ahlâkî erdemlerin daha güçlü şekilde hayata yansıdığı; sosyal yardımlaşma ve dayanışmanın, sevgi ve nimetleri paylaşmanın doruğa ulaştığı eşsiz bir zaman dilimidir.

Bu Ramazan ayını da sadece ülkemiz değil bütün dünya küresel salgın tehdidi altında karşılıyor. Bu salgına karşı birlik ve beraberlik içerisinde alınan tedbirlere uyarsak başarılı olabiliriz. Küresel salgın tehlikesi sağlığın ne kadar önemli bir değer olduğunu hatırlattı. Ramazan ayı da, muhtacın durumunu anlamaya, varlığını bazen yeterince önemsemediğimiz değerlerin ne kadar önemli olduğunu kavramaya vesile olmaktadır. Bu mübarek ayda bizlere düşen görev yardımlaşma ve dayanışma kavramlarını ete kemiğe büründürmek, en güzel şekilde yaşayıp yaşatmaktır. “İnsanların en hayırlısı insanlara faydalı olandır.” Ramazan ayında elimizden geldiği kadar iki olanın birisini, bütün olanın yarısını ihtiyaç sahiplerine vermeli; çevreye karşı duyarlı olmalı, aç olanı doyurmalı, dertli olana derman olmalı, yardıma muhtaç olana yardım elimizi uzatmalıyız. Göremeyenin gözü, tutamayanın eli, konuşamayanın dili olduğumuzda milletimizin birlik ve beraberliği ile bu zorlu günleri de atlatacağız. Güzelliklerle dolu olan bu rahmet ve mağfiret ayında Yüce Allah’tan; kalplerimizden sevgiyi, sofralarımızdan bereketi, evlerimizden huzur ve saadeti eksik etmemesini ve bizleri dostluk, barış ve kardeşlik duygularının hâkim olduğu nice güzel günlere kavuşturmasını; tutacağımız oruçları ve yapacağımız ibadetleri kabul etmesini niyaz ediyoruz.

Bu vesileyle Erzincanlı hemşehrilerimizin Ramazan-ı Şerif’ini en içten dileklerimizle tebrik ediyoruz. Bu mübarek ayın ülkemiz, İslâm âlemi ve tüm insanlık için sevgi, barış, sağlık, kardeşlik ve huzura vesile olmasını temenni ediyoruz. Bu mübarek ayda birbirimize karşı saygı sevgi ve hoşgörü içerisinde maske mesafe ve temizlik kurallarına dikkat ederek mutlu bir şekilde oruçlarımızı tutarak birlikte bayrama ulaşacağız inşallah” ifadelerini kullandılar.

Editör: Doğu Gazetesi