Diyanet Gençlik Merkezindeki program Kur’an-ı Kerim Okunması ile başladı. Ardından konuşan Türkiye Yazarlar Birliği Şube Başkanı Halil İbrahim Özdemir  haftalık programlarının artık Diyanet Gençlik Merkezinde sürdürüleceğini söyledi. Diyanet Gençlik Merkezinin Yazarlar Birliği Erzincan Şubesi’nin programlarına ev sahipliği yapması konusunda  destek veren Erzincan Müftüsü Mehmet Emin Çetin’e teşekkür etti.

Diyanet Gençlik Merkezindeki sohbetinde konuşan Müftü Mehmet Emin Çetin “Hiç kimse başkasının aklıyla iş yaparak  doğruya ulaşamaz ve sorumluluktan kurtulamaz. Beyinlerini kiraya verenler  başkalarının yaptıkları hatalar sebebiyle günahlardan münezzeh olamazlar.  Allah insana aklını kullansın diye vermiş, bu sebeple de sorumlu tutmuştur.” şeklinde konuştu.

“Din istismarı karşısında sahih dînî bilginin önemi” konusunu anlatan Müftü Mehmet Emin Çetin, Sağlam kaynaklara dayanmayan bilgilerin insanların hem dünya, hem de ahiret saadetini  etkilediğini belirterek “Dünya’nın pek çok yerinde bulunan terör örgütlerinin  sahih ve gerçekçi olmayan bilgilerin tetiklediğini biliyoruz. Sahih olmayan kaynak ve bilgiler sebebiyle ortaya çıkan akımlarla  milyonlarca insan hayatını kaybetmektedir. Bu bakımdan sahih ve sağlam bilgilerle  davranışlarımızı şekillendirmeliyiz.” şeklinde konuştu. Programa çok sayıda kişi katıldı.

Editör: Doğu Gazetesi