Erzincan İl Müftüsü Mehmet Emin Çetin, “Küfürsüz, Argosuz Gençlik, Havalı Gelecek” Projesi Kapsamında Erzincan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerine konferans verdi.

Konuşmasında; “Allah kötü sözün açığa vurulmasını sevmez; ancak haksızlığa uğrayan başka. Allah her şeyi işitmekte ve hakkıyla bilmektedir.” (Nisa, 148)

“İnsanlar arasında öyle kimseler vardır ki, bilgisizlik yüzünden başkalarını Allah yolundan saptırmak ve o yolu eğlence vasıtası kılmak için, eğlendirici sözleri alıp kullanırlar; işte bunları alçaltıcı bir azap bekliyor.” (Lokman, 6)

“Ona âyetlerimiz okunduğu zaman, sanki bunları işitmemiş, sanki kulaklarında ağırlık varrmış gibi büyüklük taslayarak yüz çevirir. Sen de ona acıklı bir azabın müjdesini ver!” (Lokman, 7)

İlâhî mesajlarından hareketle kötü söz, küfürlü, argo ifadelerle yapılan konuşmaların tehlikesi hususunda gençleri bilgilendirdi. Sözün daima güzelini söylemek, gönül alıcı, onur kırmayan sözlerle muhatabımıza karşı davranmanın kıymetine dikkatleri çekti ve Hz. Peygamber (s.a.v.)’in;

"Ümmetimden müflis olan o kimsedir ki: Kıyamet günü namazı, orucu ve zekatı olduğu halde gelir. Ancak birine küfretmiş, diğerinin kanını dökmüş, bir diğerinin de malını yemiştir. Hasenatı, buna, öbürüne, diğerine dağıtılır. Üzerindeki borçlar bitmeden hasenatı tükenmişse öbürlerinin günahlarından alınır, üzerine yüklenir ve böylece ateşe atılır." (Müslim, Birr-60; Ahmed b. Hanbel, II-303-IV-372)hadis-i şerif’ini düstur edinerek iflâs eden mü’min kullardan olmamak gereğine işaret etti.

Daha bir çok Kur’an ayetlerinden ve hadislerden misaller vererek, “Küfürsüz, Argosuz Gençlik, Havalı Gelecek” Projesi Kapsamında gençleri bilgilendirerek konunun ehemmiyetine dikkatleri çekti.

Editör: Doğu Gazetesi