Erzincan Orta okulu sporcuları Sezgin Kelebek, Hüseyin Emircan Gürsoy, Yusuf Eren Nalbant ve Hasan Onur Demir’den oluşan Erzincan Orta okulu sporcuları il elemelerinin ardından yapılan bölge birinciliği yarışmaları ile birlikte 128 takım arasında namağlup olarak şampiyon oldu.

Aksaray'da yapılan 2015-2016 Eğitim Öğretim Yılı Okul Sporları Yıldızlar Badminton Türkiye Şampiyonasına İstanbul, Ankara, Bursa, Samsun, Denizli, Çorum, Eskişehir, Manisa ve Hatayı temsilen katılan okullar Okul Sporları Yıldızlar da Badminton Türkiye şampiyonası olmak için mücadele ettiler.

2015-2016 Eğitim Öğretim Yılı Okul Sporları Yıldızlar da Badminton Türkiye şampiyonasın da erkekler de Erzincan’ı Mehmetçik ortaokulu ve Erzincan Ortaokulu temsil etti. Erkeklerde Erzincan Orta okulu yapmış oldukları dokuz maç sonrasın da tüm maçlarını kazanarak Erzincan’a Türkiye şampiyonu olarak döndüler.

Erzincan Ortaokulunu çalıştıran Gençlik Spor müdürlüğü bünyesinde Badminton  Milli Takım antrenör lerin den Mürsel Yıldız Şampiyona hakkında kısa bir bilgi verdi. Yıldız Konuşmasın da’’ Erzincan Ortaokulu olarak yıl içerinde yapmış olduğumuz tüm maçları kazandık,  okulumuz bünyesinde 2 milli sporcumuz var yıldızlarda Sezgin Kelebek ve Hüseyin Emircan Erzincan olarak Erzincan Ortaokulu olarak ne kadar gururlansak az , ben özellikle bizlerden yardımını esirgemeyen okul Müdürümüz Temel Çiçek ve Müdür Yardımcımız Erdal Demirol’a  teşekkür ederim” dedi.

 Erzincan  ortaokulu müdürü Temel Çiçek; “Öncelikle  öğrencilerimi tebrik ediyorum,  gerçekten büyük bir başarı elde ettik Erzincan’a Türkiye şampiyonluğu kazandıran öğrenci ve takım hocalarıma teşekkür ediyorum bizler İlimizi her zaman Badminton da şampiyon olarak görmeye alışanların beklentilerini boşa çıkarmadık  Erzincan’a Türkiye şampiyonu olarak döndük İlimize ve Ülkemize hayırlı olsun” dedi.

Editör: Doğu Gazetesi