Geçtiğimiz Temmuz ayında Erzincan Valisi Abdurrahman Akdemir, tarafından açılışı gerçekleştirilen Erzincan Proje Ofisi binası ve kamu kurum ve kuruluşlarından projelerin hazırlanması, yürütülmesi ve takibi konularında uzman personellerin bu merkezde görevlendirilmesi ile birlikte projelerin hazırlanmasına ve yürütülmesi anlamında kurumlar arasındaki koordinasyon sağlanarak projeler daha hızlı ve etkin bir şekilde hayata geçiyor.
Proje Koordinasyon Merkezinin çalışmaları hakkında bir değerlendirmede bulunan Vali Abdurrahman Akdemir; Proje Koordinasyon Merkezi bünyesinde uygulanan SODES projeleri kapsamında 2012 yılında 4 milyon 200 bin TL maliyetle 59 proje, 2013 yılı Eylül ayı itibariyle de 3 milyon TL’nin üzerinde maliyetli 34 projenin kabul edildiğini, 2013 yılı SODES programı tanıtımı için toplantılar düzenlendiğini, toplantılarda proje sahiplerine PKM proje uzmanları ve SGK’dan gelen uzman personelin de katkılarıyla 2013 SODES Usul ve Esasları, proje yürütülmesi sırasında geçmiş yıllarda karşılaşılan sorunlar ve getirilebilecek çözümlerin anlatıldığını ifade etti.
Konuşmasında AB Bakanlığınca finanse edilen VABPRO Projesi kapsamında Proje Koordinasyon Merkezi tarafından İlimizde Turizm Sektörünün Uzun Vadeli ve AB Standardına Uygun Gelişimi, Markalaşmaya Yönelik AB Uygulamaları Konusunda Kapasite Artırımı, AB Ortak Tarım Politikasının Erzincan Üzerinde Etkilerini Belirlemek, Erzincan’da IPA Kapsamındaki Projeler İçin Kapasite Artırımı konularında projelerin yazılıp sunulduğunu ifade eden Vali Abdurrahman Akdemir; “Avustralya Büyükelçiliği Doğrudan Yardım Programı (DAP) kapsamında Valiliğimiz koordinasyonunda 2 proje sunulmuştur.
Bu projelerden biri İl Emniyet Müdürlüğü tarafından hazırlanan ‘Güvende, Bilinçli Gençlik’ projesi. Bu proje ile çocuklarımızın suça sürüklenmesinin önlenmesini sağlamak amacıyla Valiliğimizin Emniyet Müdürlüğüne tahsis ettiği, emniyet binasının yanındaki 100 m²’lik alanda ‘Çocuk Kültür-Eğitim ve Eğlence Merkezi’ oluşturmayı hedefliyoruz. Diğer proje ise yine Valiliğimiz koordinasyonunda Erzincan’da Yaşayan Zihinsel Engellileri Koruma ve Kalkındırma Derneği tarafından hazırlanan ‘Benim De Elimi Tutar mısınız?’ projesidir. Bu proje ile ilimizde sosyal hayattan uzak tutulan maddi imkânı kısıtlı engelli bireylere el uzatmaktır. Genel bir durum değerlendirmesi yapıldığında Erzincan önceki yıllara göre AB hibe programlarından artık daha fazla pay alıyor” şeklinde konuştu.
Konuşmasında son olarak İnsan Kaynaklarının Geliştirilmesi Operasyonel Programı IPA IV Kayıtlı İstihdamın Teşviki Hibe Programına değinen Vali Akdemir, çeşitli kamu kurumu ve sivil toplum kuruluşları tarafından şu an 6 adet proje hazırlandığını, projeler için son başvuru tarihinin 11 Ekim olduğunu belirtti. 
Editör: Doğu Gazetesi