Erzincan Belediyesi önünde başlayan yürüyüşe katılım oldukça yüksekti. Belediye binası önünde  başlayan yürüyüş Saat Kulesi önünde sona erdi. Düzenlenen yürüyüş sonrasında bir konuşma yapan Erzincan Halk Sağlığı Müdürü Dr. Mehmet Oğuz Çetin : "Çağımızın en büyük sağlık problemlerinden biri olan obezite, kalp-damar hastalıkları, yüksek tansiyon, şeker hastalığı, bazı kanser türleri, solunum sistemi hastalıkları, kas-iskelet sistemi hastalıkları gibi pek çok sağlık probleminin oluşmasına zemin hazırlamakta, hayat kalitesi ve süresini olumsuz yönde etkilemektedir. Obezitenin artmasına neden olan önemli faktörlerden biri hareketsiz yaşam tarzının yaygınlaşmasıdır.
            Türkiye Beslenme ve Sağlık Araştırması sonuçlarına göre ülkemizde bireylerin %71.9'unun düzenli fiziksel aktivite yapmamaktadır. Kronik hastalıkların ortak risk faktörlerinden birisi olan fiziksel inaktivite (fiziksel hareketsizlik), dünya genelindeki ölüme neden olan risk faktörleri sıralamasında obezitenin de önünde dördüncü sıradadır. Meme ve kolon kanserlerinin yaklaşık dörte bir-beştebirinin (%21-25), diyabetin yaklaşık üçte birinin (%27) ve iskemik kalp hastalığının da yaklaşık üçte birinin (%30) ana nedeni olduğu tahmin edilmektedir.
Oysaki, haftanın 5 (beş) günü en az 30 dakika orta şiddette fiziksel aktivite yapılması sağlığın korunması, kardiyovasküler hastalıklar, diyabet, kolon ve meme kanseri riskini azaltmak için yeterlidir.Bakanlığımız tarafından toplumumuzun obezite ile mücadele konusunda bilgi düzeyini artırmak, yeterli ve dengeli beslenme ve düzenli fiziksel aktivite alışkanlığı kazanmasını teşvik etmek ve böylece ülkemizde obezite ve obezite ile ilişkili hastalıkların (kalp-damar hastalıkları, diyabet, bazı kanser türleri, hipertansiyon, kas-iskelet sistemi hastalıkları vb.) görülme sıklığını azaltmak amacıyla Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı yürütülmektedir.  Toplumun fiziksel aktivite düzeyinin arttırılması hususunda fiziksel aktivite imkânlarının oluşturulması, iyileştirmesi ve yaygınlaştırılması gerekmektedir.  Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı'nın B.6 başlığı Fiziksel Aktivitenin Teşviki ve Çevresel Faktörlerin İyileştirilmesi faaliyetlerini içermektedir. Bu başlık çerçevesinde insanların güvenle fiziksel aktivite yapabileceği sosyal ve fiziksel ortamların oluşturularak günlük yaşamlarına fiziksel aktivitenin entegre edilmesi, toplumda düzenli fiziksel aktivitenin yaygınlaştırılması, spor tesislerinin ve rekreasyon alanlarının oluşturulması için yerel yönetimlerin işbirliği önem arz etmektedir" şeklinde konuştu.     Ayrıca, Sağlık Bakanı ve Sağlık Bakanlığı üst düzey bürokratları 7 ilde belediyelerimizle sağlıklı yaşam yürüyüşüne katılarak, sonrasında SAĞLIKLI KENTLER PROJESİ ile ilgili bilgilendirme toplantısı düzenleyeceklerdir. İllerimiz; İstanbul, Trabzon, Antalya, Bursa, Erzurum, Ordu, Malatya ve Samsun. 
Editör: Doğu Gazetesi